У Ніжині зібралась «Єдина родина Чернігівщини»

Родини тих, хто загинув захищаючи Східні рубежі України. На чолі з головою правління Громадської організації «Єдина родина Чернігівщини» Миколою Шанським, з одинадцяти районів області напередодні великого християнського свята Трійці до Ніжина завітали більше сотні гостей

Родини тих, хто загинув захищаючи Східні рубежі України. На чолі з головою правління Громадської організації «Єдина родина Чернігівщини» Миколою Шанським, з одинадцяти районів області напередодні великого християнського свята Трійці до Ніжина завітали більше сотні гостей

Родини тих, хто загинув захищаючи Східні рубежі України. На чолі з головою правління Громадської організації «Єдина родина Чернігівщини» Миколою Шанським, з одинадцяти районів області напередодні великого християнського свята Трійці до Ніжина завітали більше сотні гостей.

Організатори заходу Ніжинська міська рада Центр соціальних служб для сім’ї дітей та молоді, відділ у справах сім’ї та молоді, управління культури та тури зму, управлівння освіти , рада підприємців, САЗ, вч 3160 зробили все можливе, аби гостям Ніжина було зручно і комфортно.

О десятій зібралися біля будівлі міської ради і колоною вирушили до пам’ятного знаку Героям Небесної соті. Там, разом з портретами героїв небесної сотні розміщені портрети ніжинців, які власним життям захищали Україну. Місце намолене і святе для кожного ніжинця. Біля селли на вітру , немов хотіли на волю, тріпотіли білі голуби, символ миру і спокою, виготовлені учнями ніжинських шкіл.

Біля пам’тного знаку отець Сергій настоятель церкви Всіх святих, волонтер, капелан здіснив заупокійну літію по загибли воїнам. По її закінченні хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих а у синє небо пролунали постріли салюту. Квіти від учасників зібрання, скроплені сльозами рідних лякли до підніжжя знаку, а внебо злетіли яскраві кульки з голубами. Учні ЗОШ міста підготували патріотичний флешмоб. Гості побували і на яблуневій алеї.

У Будинку культури розгорнулась виставка " Блок -пост пам’яті". У ящиках від набоїв зібрані речі загиблих земляків, якими вони користувалися, їхні портрети. Про кожного з них коротка історія життя... Рідні біля них не стримували сліз, адже в коробках останній зв’язок з ріднми.

Унікальна ідея виставки не залишає байдужими нікого. З портретів на нас дивляться молоді хлопці, життя яких обірвала ворожа куля. Вони увійшли в історію України як герої, які боронили кордони рідної держави, гідні сини своїх пращурів.

У Будинку культури міський голова Апнатолій Лінник привітав учасників заходу, відзначив, що пишається, що цей унікальний патріотичний захід проходить у Ніжині.

- Горе увійшло у ваші родини, ми низько схиляємо пред вами голови, ми пишаємося подвигом ваших синів – зазначив міський голова Анатолій Лінник і побажав усім мирного неба, і щоб нарешті припинилася ця війна, щоб не доводилося рідним і близьким проливати сльози, а експозиція блокпосту не поповнювалася новими експонатами. - Дякую і низько схиляю голову пред вами....

Микола Шанський високо оцінив патріотичну роботу в Ніжині, був щиро вражений увагою з боку влади до сімей, які втратили рідних на сході і вручив міському голові Подяку від ГО «Єдина родина Чернігівщини».

На гостей чекав невеликий концерт митців Ніжина а далі екскурсія на САЗ.

























































Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: