У Раді каратимуть нардепів за неетичну поведінку щодо журналістів: як саме?

Розроблений закон передбачає відповідальність за порушення дисципліни, норм моралі та етики нардепами щодо представників ЗМІ, акредитованих при ВР

Розроблений закон передбачає відповідальність за порушення дисципліни, норм моралі та етики нардепами щодо представників ЗМІ, акредитованих при ВР

Народних депутатів можуть зобов'язати дотримуватися норм етики щодо журналістів, які працюють у парламенті. Комітет з питань свободи слова ініціює відповідні зміни до регламенту Верховної Ради.

Про це повідомили в Апараті Ради.

Парламентарі зазначили, що до комітету часто звертаються журналісти стосовно інцидентів, які виникають між депутатами і представниками ЗМІ під час виконання ними своїх професійних обов’язків.

"На сьогодні єдиним можливим засобом реагування на порушення народним депутатом норм моралі та етики є звернення комітету з листом стосовно неприпустимості таких дій та необхідності поважати честь і гідність представників засобів масової інформації", - вказано у повідомленні.

Розроблений закон передбачає відповідальність за порушення дисципліни, загальновизнаних норм моралі та етики нардепами щодо представників ЗМІ, акредитованих при ВР. Проект передбачає, що за такі дії нардепа позбавлятимуть права брати участь у пленарних засіданнях (до п’яти пленарних засідань).

"Комітет ухвалив рішення доопрацювати пропонований текст законопроекту і зареєструвати для подальшого розгляду Верховною радою", - йдеться у повідомленні.

Джерело: novyny.live Олександр Подобрій

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: