Мінімум підвищено. Кабмін оголосив про доплату за липень ще одній категорії одержувачів пенсій

Нещодавно стало відомо про підвищення розміру пенсійних виплат для учасників бойових дій. Тепер доплати очікують і на осіб з інвалідністю.

Нещодавно стало відомо про підвищення розміру пенсійних виплат для учасників бойових дій. Тепер доплати очікують і на осіб з інвалідністю.

Як повідомляє Пенсійний фонд України, особам з інвалідністю першої групи встановлена доплата до пенсії. На останньому засіданні Кабінету Міністрів було внесено зміни у постанову Кабміну від 22.02.2021 № 127 Про додаткові заходи соціального захисту пенсіонерів у 2021 році. Нова постанова від 21.07.2021 № 748 вносить такі поправки, повідомляє biz.nv.ua

«З 1 липня у разі, коли щомісячний розмір пенсійних виплат з урахуванням надбавок, підвищень, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги, сум індексації, щомісячної компенсації в разі втрати годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи, інших доплат до пенсій, встановлених законодавством (крім пенсій за особливі заслуги перед Україною), в осіб з інвалідністю І групи, які отримують пенсію, призначену відповідно до Закону, не досягає 2200 гривень, таким особам надається щомісячна доплата до пенсії в сумі, що не вистачає до зазначеного розміру, яка враховується під час подальших перерахунків пенсій».

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: