Які породи кішок стали найпопулярнішими в Україні у 2021 році?

 Названо десять найпопулярніших серед українців котячих порід. Дані зібрав, проаналізував та оприлюднив єдиний в Україні спеціалізований портал із продажу породистих котів і собак lapa.shop.

 Названо десять найпопулярніших серед українців котячих порід. Дані зібрав, проаналізував та оприлюднив єдиний в Україні спеціалізований портал із продажу породистих котів і собак lapa.shop.

Для аналізу використовували такі дані: комерційні запити українців у пошукових системах, спрямовані на купівлю тієї чи іншої породи, а також прямі звернення покупців до lapa.shop.

На основі отриманих даних десятка найпопулярніших в Україні котячих порід за підсумком минулого року має такий вигляд:

  • 1. Мейн-куни.
  • 2. Шотландські кішки.
  • 3. Британські кішки.
  • 4. Бенгали.
  • 5. Сфінкси.
  • 6. Сіамські кішки.
  • 7. Бурма.
  • 8. Орієнтали.
  • 9. Сибірські кішки.
  • 10. Регдоли.

Одразу привертає увагу той факт, що вперше за багато років в Україні змінилася порода-лідер: раніше українці найактивніше шукали кошенят-шотландців, але тепер із першого місця їх посунули мейн-куни.

Також у трійці найпопулярніших традиційно присутня британська порода.
«Популярність порід-лідерів рейтингу доводить, що мешканці України, як і інших країн, обирають улюбленця, орієнтуючись насамперед на його зовнішні дані. Шотландці подобаються людям через фірмовий бейбі-фейс та особливі вушка. А мейн-куни — через величезний розмір, шикарний хвіст і вуха з китицями. Але водночас, коли люди звертаються по консультацію, виявляється, що вони шукають зовсім інший психотип домашнього улюбленця», — коментує фелінолог (фахівець із котів) сервісу lapa.shop Катерина Югош.
При цьому вона зазначає, що кошеня треба обирати не лише з огляду на зовнішній вигляд, а насамперед звертати увагу на особливості психіки. Так, наприклад, шотландську породу або мейн-кунів можна сміливо назвати котами-універсалами, які підходять багатьом людям. Водночас бенгальські котики — це специфічна порода, що вирізняється підвищеною активністю, і покупці мають бути готовими до цього.
«Хоча, безперечно, той факт, що і мейн-кун, і шотландець названі універсальними котами, зовсім не означає, що вони підходять взагалі всім. Розчарувати може будь-яка порода, якщо вона не підходить конкретній людині. Тому всі охочі придбати кошеня, перш ніж це зробити, неодмінно мають вивчити особливості породи», — наголосила Катерина Югош.

cheline.com.ua

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: