Військовим змінили умови для виплати 30 тис. гривень

Кабмін змінив умови виплати українським військовим. Відповідні зміни до постанови №168 Кабмін вніс 1 липня.

Кабмін змінив умови виплати українським військовим. Відповідні зміни до постанови №168 Кабмін вніс 1 липня.

Зміни стосуються працівників Державної кримінально-виконавчої служби і вони почали працювати вже 1 червня.

Згідно з документом, додаткову винагороду у 30 тисяч гривень під час воєнного стану зможуть отримати ті рядові солдати та начальники Державної кримінально-виконавчої служби, які перебувають у зоні бойових дій або тимчасової окупації та оточення. 100 тисяч гривень військові зможуть отримати за участь у бойових діях на передовій.

До цього надбавку могли отримати всі працівники служби, які перебували на територіях України, на яких надається допомога у межах "єПідтримки".

Що змінилося

  • Тепер надбавка в розмірі до 30 000 гривень виплачуватиметься пропорційно дням служби в розрахунку на місяць. Це стосується всіх військовослужбовців, які мають право на винагороду згідно з постановою КМУ № 168.
  • Виплата додаткової винагороди до 100 000 гривень на час лікування після поранення (контузії, травми, каліцтва пов`язаних з бойовими діями) зберігається відтепер також і для поліціянтів та осіб рядового і начальницького складу служби цивільного захисту.
  • Для всіх інших категорій осіб жодних змін щодо виплати винагороди до 100 000 не відбулось.
  • Порядок та умови виплати додаткової винагороди військовослужбовцям і членам сімей загиблих визначається керівниками міністерств та державних органів. Зазначеного порядку виплати станом на сьогодні досі немає

В постанові також зазначається, що зміни матимуть зворотну дію в часі та застосовуватимуться з початку воєнного стану, проте досі достеменно невідомо яким чином такі норми застосовуватимуться.

Титульне фото ілюстровано з мережі.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: