Пам'яті Семена Обломея, який загинув на Донеччині

Семен Обломей мріяв лікувати дерева, та війна забрала його життя, але справа воїна житиме в столичному ботсаду.

Семен Обломей мріяв лікувати дерева, та війна забрала його життя, але справа воїна житиме в столичному ботсаду.

Він третьокурсник Національного університету біоресурсів і природокористування - в перші дні повномасштабного вторгнення пішов до війська, і захищаючи Сєверодонецьк, 21 червня загинув внаслідок російського авіаудару.

Його знайомі називають Семена Обломея воїном світла, а ще людиною, яка вміла мріяти і любила природу. 

На останньому інтерв’ю Семена на передовій, яке записав журналіст Юрій Бутусов, він розповідає, що його позивний «Сем» і що йому лише нещодавно виповнилося 22 роки.

«Це звичайно, що був майбутній або вчений, або викладач вузу, або людина, можливо, міжнародного якогось плану. Але клята війна забрала таких людей», - каже директор ННІ лісового і садово-паркового господарства Петро Лакида.

Семен дуже любив природу і хотів їй допомогти. Відповідав за закупи для системи поливання, доправляв труби на скейті, до речі, і на пари приїздив також на ньому. Разом з іншими волонтерами копав траншеї. Завдяки і Семенові також, дерева в ботанічному саду матимуть воду.

Усі, хто знав Семена Обломея, не уявляли його зі зброєю через його світогляд. Але коли дізналися, що він вирішив піти до війська, зрозуміли - такий його характер.

Зараз біля посадженого дерева ґінко - книга зі світлинами Семена.

Світла пам'ять юному захиснику України...

 
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: