З початку вересня ЗСУ звільнили близько 2 тисяч кілометрів нашої території

10 вересня у своєму відеозверненні Президент України Володимир Зеленський повідомив, що Українські військові продовжують відвойовувати захоплені росіянами території.

10 вересня у своєму відеозверненні Президент України Володимир Зеленський повідомив, що Українські військові продовжують відвойовувати захоплені росіянами території.

"Рух наших воїнів на різних напрямках фронту триває. На цей час у межах активних дій від початку вересня вже звільнено близько 2 тисяч кілометрів нашої території", — зазначив він.

 
 

Президент зауважив, що збройні формування РФ продовжують відступати, а ЗСУ звільнять всі українські території.

"Лиман Донецької області ще чекає на наш прапор, і це неминуче – Україна завжди повертається. Ми це добре демонструємо. Вся Донеччина буде вільною, буде знову в безпеці й щасливою, як це й має бути в Україні, має бути всюди на нашій землі", — зазначив президент.

Він наголосив, що Збройні сили, Сили спеціальних операцій, розвідка, спецслужби, Нацгвардія, поліція та всі інші, хто захищає Україну, повернуть мир кожному її куточку, куди Росія принесла тільки горе й страждання.

"Мир буде, мир іде разом з українським прапором, разом із нашими оборонцями", — сказав гарант.

Президент додав, що 10 вересня провів засідання Ставки Верховного головнокомандувача. На ньому він вислухав доповіді щодо ситуації на передовій від командувачів оперативних напрямків.

"Ухвалили необхідні рішення. Обговорили питання забезпечення наших військових. Заслухали доповідь міністра оборони Резнікова щодо результатів засідання у форматі "Рамштайн", — розповів він.

Володимир Зеленський подякував партнерам України за підтримку. Окрім того, він висловив подяку бійцям 15-го Словʼянського полку Національної гвардії України, які відзначилися на Харківському напрямку, а також воїнам 214-го окремого стрілецького батальйону, які разом з підрозділами Головного управління розвідки, Сил спеціальних операцій, спецпризначенцями Нацгвардії та поліцією повернули повний контроль над Балаклією.

"Дякую всім нашим захисникам, захисницям, які цими тижнями зробили ще відчутнішим наближення головного, що нам треба, — нашої перемоги!", — підсумував президент.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: