Польща може вислати посла Росії за "ляпас кожному поляку"

Польща розглядає усі можливі варіанти реагування на заяви посла Росії Сергія Андреєва щодо співвідповідальності Варшави за початок Другої світової війни, зокрема і його висилання.

Польща розглядає усі можливі варіанти реагування на заяви посла Росії Сергія Андреєва щодо співвідповідальності Варшави за початок Другої світової війни, зокрема і його висилання.

Польща розглядає усі можливі варіанти реагування на заяви посла Росії Сергія Андреєва щодо співвідповідальності Варшави за початок Другої світової війни, зокрема і його висилання. Про це заявив речник уряду Польщі Цезарій Томчик в ефірі телеканалу  tvn24. Про це повідомляє Укрінформ

"Якщо йдеться про польську дипломатію, то справа є досить зрозумілою: російського посла викликано "на килим" в МЗС, і він муситиме давати пояснення. Кроки, які передбачає дипломатія, дуже чіткі - починаючи від ноти протесту і закінчуючи висиланням. Це рішення ухвалюватиме МЗС Польщі", - сказав Томчик. Він наголосив, що для кожного поляка слова російського посла були "як удар в обличчя".

Нагадаємо, посол Росії в Польщі Сергій Андреєв у п'ятницю в ефірі телеканалу TVN24 заявив, що польсько-російські відносини є найгіршими від 1945 року, і що це - провина не Росії, а польської сторони, яка "заморозила" політичні та культурні контакти.
 
Посол також поставив під сумнів роль Польщі у боротьбі з гітлерівською Німеччиною, заявивши, що частково Польща "була відповідальна за цю катастрофу, яка сталася у вересні (1939-го року. - Ред.)". За словами російського дипломата, упродовж 30-х років ХХ століття Польща "неодноразово блокувала побудову коаліції проти гітлерівської Німеччини".
У понеділок Андреєва викликали до МЗС Польщі.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: