У Києві пролунав вибух у житловому будинку: зруйновано квартири, є загиблі та постраждалі

У Києві вночі четверга, 22 червня, почалася сильна пожежа в багатоповерхівці неподалік від станції метро "Чернігівська". Перед цим місцеві жителі чули гучний вибух. Попередньо, у квартирі трапився витік газу, зруйнувавши ще кілька помешкань. Зруйновано квартири, є загиблі та постраждалі

За даними кореспондента OBOZREVATEL, вибух було чути близько 03:30 на лівому березі столиці. Тривогу в цей час не оголошували, тож НП не пов'язана з ворожими обстрілами (щоб переглянути фото й відео, доскрольте новину до кінця).

Пожежа почалася у 16-поверховому будинку на вул. Малишка. За попередньою інформацією рятувальників , внаслідок вибуху газу тамзруйновано чотири й пошкоджено шість квартир. Спершу вказувалося про порятунок 18 осіб, а надалі стало відомо про загиблого. До ліквідації наслідків залучено 70 осіб та 13 одиниць техніки, також на місці працювали психологи ДСНС, медики, правоохоронці та інші служби.

Канал "Реальний Київ" із посиланням на місцевих жителів повідомив, що, найімовірніше, вибухнув газовий балон.

На місце поїхали карети швидкої допомоги та рятувальники. На оприлюднених у мережі кадрах видно, що у будинку зруйновано кілька поверхів, вибухом знесло кілька квартир.

Глава КМВА Сергій Попко підтвердив, що ймовірною причиною потужного вибуху в багатоповерховому житловому будинку на двох поверхах став витік газу.

Займання було на площі 150 кв. м. Пожежу ліквідовували фахівці ДСНС. Також на місці рятувальники продовжили пошуки людей.

У ДСНС уточнили, що вибух у 16-поверховому житловому будинку по вулиці Малишка в Дніпровському районі, попередньо газу, трапився на сьомому поверсі з подальшим руйнуванням конструкцій.

О 05:45 пожежу на місці вибуху було локалізовано. До ліквідації наслідків залучено 70 рятувальників і 13 одиниць техніки. Також на місці продовжили працювати троє психологів ДСНС. Допомогу було надано п’ятьом мешканцям.

"На місці вибуху працює шість ланок газодимозахисної служби. На цей час дві особи травмовано18 – врятовано. Рятувальні роботи тривають", – прокоментували в КМВА після 06:00 четверга.

О пів на сьому ранку мер Києва Віталій Кличко сповістив про першу жертву вибуху в 16-поверхівці в Деснянському районі.

"Рятувальники виявили тіло одного загиблого. Пошуково-рятувальні роботи тривають. Причини вибуху з’ясовують фахівці", – додав він.

Зі свого боку речник КМВА Михайло Шаманов зазначив: "Вибух був такої сили, що навряд це був газовий балон. За його словами, попередньо, будинок газифікований. Всіх людей із нього евакуювали.

"Що буде далі з будинком, вирішуватимуть експерти після відповідних експертиз", – пояснив він.

Станом на 07:00 фахівці ДСНС та поліція встановлювали, чи можуть бути в зруйнованому будинку в Києві ще люди.

"Пожежу вже локалізовано, ліквідація триває. На цей час чотири квартири зруйновано, 18 людей врятували, одна – загинула", – повідомив пресофіцер ДСНС України Олександр Хорунжий.

Ближче до 08:00 Кличко повідомив уже про двох загиблих внаслідок вибуху в багатоповерхівці. Крім цього, двох постраждалих госпіталізували, а ще двом медики надали допомогу на місці.

"З пошкоджених квартир врятували 18 мешканців. Загалом евакуювали людей із усіх помешкань будинку. Пошуково-рятувальні роботи тривають. Причини вибуху з’ясовують фахівці. Місто вже визначило два інтернати в Дніпровському районі для тимчасового проживання людей із пошкодженого будинку", – додав він.

У ДСНС України підтвердили, що внаслідок вибуху в багатоповерхівці загинуло дві особи, ще четверо постраждали (з них три госпіталізовано) та 18 врятовано. За медичною допомогою звернулося двоє громадян.

О 08:10 пожежу ліквідовано. На місці НП продовжили працювати всі відповідні служби.

Також вогнеборці врятували кількох домашніх улюбленців.

Кожне життя важливе!" – підкреслили в ДСНС.

Як повідомляв OBOZREVATEL, у Солом'янському районі Києва сталася пожежа у п'ятиповерховому житловому будинку. Під час гасіння вогню бійці ДСНС врятували жінку, яка отримала опіки голови та кінцівок.

Приєднуйтесь до Телеграм каналу https://t.me/My_Nizhyn та Вайбер

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: