Не прибув до військкомату, бо пас корів: "дивна" ситуація на Волині

На Волині чоловік отримав повістку, але у вказану дату не з’явився на місце збору призовників. У суді він заявив свою неявку тим, що того дня пас корів.

Як повідомляють "Волинські новини", справу розглядав Ратнівський районний суд. Чоловік отримав повістку про призов на військову службу 15 червня особисто в руки, однак не прийшов до пункту збору у вказаний день.

У суді він щиро розкаявся та розповів, що не з’явився, бо того дня пас корів.

Суд, дослідивши матеріали справи, визнав чоловіка винним та присудив йому три роки позбавлення волі.

Однак з урахуванням щирого каяття обвинуваченого його звільнили від відбування покарання з іспитовим строком на один рік.

Як повідомляв OBOZREVATEL:

– Восени призвати в армію можуть, зокрема, українців з "білими квитками". За ігнорування повістки загрожує адміністративна та кримінальна відповідальність.

– З 1 жовтня на військовий облік в Україні мають стати всі жінки-медики віком від 18 до 60 років. У Генштабі пояснюють, що це не означає мобілізацію.

– Обмеження на виїзд з України торкнуться не всіх жінок, взятих на облік, а лише мобілізованих, зазначив член комітету Ради з питань національної безпеки Федір Вениславський.

– Чи мають право співробітники військкоматів чи поліції зупиняти машину для вручення повістки, читайте в матеріалі за посиланням.


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: