Фаріон подала до суду на "Львівську політехніку"

Скандальна екснардепка та мовознавиця Ірина Фаріон подала позов до суду щодо свого звільнення з "Львівської політехніки",- повідомляє Obozrevatel.

Скандальна екснардепка та мовознавиця Ірина Фаріон подала позов до суду щодо свого звільнення з "Львівської політехніки",- повідомляє Obozrevatel.

Нагадаємо, що там вона обіймала посаду професорки кафедри української мови.

Про це 8 грудня повідомило "Суспільне" із посиланням на Фаріон. За словами ексвикладачки, відповідний позов із оскарженням рішення про звільнення вона подала 7 грудня.

"Це було незаконне політично вмотивоване звільнення. Більше нічого не можу коментувати", – сказала мовознавиця.

Коли відбудеться слухання, їй наразі невідомо. За даними офіційного вебпорталу судової влади України, цю справу розглядатимуть у Галицькому районному суді Львова. Предмет позову – "визнання незаконним та скасування наказу про звільнення". Суддею у справі Фаріон і "Львівької політехніки" є Віталій Стрельбицький.

Нагадаємо, що 15 листопада стало відомо що скандальну викладачку, екснардепку та мовознавицю Ірину Фаріон звільнили з Національного університету "Львівська політехніка". Про це повідомили на сайті університету, звільнення підтвердив і міністр освіти і науки України Оксен Лісовий. Фаріон тоді заявила, що готує позов до суду.

Однак уже незабаром з офіційних сторінок Львівської політехніки зникли повідомлення про звільнення Ірини Фаріон. Від коментарів у вищому навчальному закладі відмовилися.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: