Сили української ППО за ніч збили 72 "Шахеди": подробиці

У ніч на 14 вересня 2024 року росіяни атакували Україну ударними БпЛА типу «Shahed». Усього радіотехнічними військами Повітряних Сил виявили 76 «шахедів», з них 72 — знищили.

У ніч на 14 вересня 2024 року росіяни атакували Україну ударними БпЛА типу «Shahed». Усього радіотехнічними військами Повітряних Сил виявили 76 «шахедів» із напрямків Курськ, Єйськ – рф, Чауда – Крим.

Про це повідомляють Повітряні Сили ЗСУ.

Відбивали повітряний напад авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Сил оборони України. У результаті протиповітряного бою збито 72 ворожі ударні БпЛА у межах Одеської, Миколаївської, Херсонської, Полтавської, Харківської, Київської, Донецької, Житомирської, Дніпропетровської, Черкаської, Вінницької та Сумської областей. Крім того, два ворожі безпілотники локаційно втрачені на території України, ще два – повернулися в росію!


Фото: Статистика ПС ЗСУ

Президент України Володимир Зеленський відреагував на нічну атаку дронами. У своєму Телеграм-каналі він подякував Захисникам України за захист неба:

"Я дякую воїнам армійської авіації, мобільних вогневих груп та протиповітряної оборони, які в Київській, Черкаській, Житомирській, Вінницькій, Одеській, Сумській, Дніпропетровській, Полтавській, Херсонській, Харківській та Донецькій областях усю ніч захищали українців. Дякую за захист неба! Нам потрібно більше можливостей для посилення повітряного щита, протиповітряної оборони та далекобійності, щоб і надалі захищати життя та наших людей. Працюємо над цим з усіма партнерами України", — написав Володимир Зеленський.

Як повідомляв MYNIZHYN, за добу ворог тричі вдарив ракетами по Чернігівщині: Ніжин – один вибух, ймовірно ракетний удар.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: