Українська ППО знищила 66 "Шахедів": подробиці

У ніч на 24 вересня 2024 року радіотехнічні війська Повітряних Сил України зафіксували та супроводжували 85 повітряних об'єктів, запущених противником.

У ніч на 24 вересня 2024 року радіотехнічні війська Повітряних Сил України зафіксували та супроводжували 85 повітряних об'єктів, запущених противником. Серед них:

  • одна балістична ракета «Іскандер-М» з Ростовської області рф;
  • дві керовані авіаційні ракети Х-59/69 з повітряного простору Брянської області рф;
  • одна ракета (тип встановлюється) з Курської області рф;
  • 81 ударний безпілотник типу «Shahed», запущений з районів Курська та Приморсько-Ахтарська рф.

Про це повідомляють Повітряні Сили ЗСУ.

Основний напрямок удару був спрямований на північ та центральні регіони України.

Повітряний напад відбивали за допомогою авіації, зенітних ракетних військ, підрозділів радіоелектронної боротьби (РЕБ) та мобільних вогневих груп Повітряних Сил і Сил оборони України.

У результаті протиповітряного бою збили 66 ударних безпілотників у Київській, Житомирській, Черкаській, Вінницькій, Кіровоградській, Полтавській, Сумській та Миколаївській областях. Ще 13 безпілотників локаційно втратили через активну протидію Сил оборони в різних регіонах країни.


Фото: Статистика ПС ЗСУ

Звертаємо увагу громадян: у разі виявлення підозрілих предметів, схожих на безпілотники, не варто самостійно діяти. Слід негайно повідомити правоохоронців або місцеву військову адміністрацію.

Як повідомляв MYNIZHYN, упродовж доби 22 вересня росіяни продовжили обстрілювати прикордоння Чернігівщини. Били з мінометів, артилерії, атакували FPV-дронами та скидали вибухівку з БпЛА.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: