У Харкові встановили автомат, що обмінює використані пластикові пляшки на сувеніри

У дворі харківської багатоповерхівки на вулиці Серповій 4-а, поблизу станції метро «Наукова», з'явився незвичайний автомат: він видає сувеніри в обмін на використані пластикові пляшки

У дворі харківської багатоповерхівки на вулиці Серповій 4-а, поблизу станції метро «Наукова», з'явився незвичайний автомат: він видає сувеніри в обмін на використані пластикові пляшки


У дворі харківської багатоповерхівки на вулиці Серповій 4-а, поблизу станції метро «Наукова», з'явився незвичайний автомат: він видає сувеніри в обмін на використані пластикові пляшки. У такий спосіб харків’ян хочуть привчити до правильного сортування сміття, пише Сегодня.

Розробники автомату вже знайомі мешканцям Харкова за стильними контейнерами з написом «За чисте місто», які можна відшукати в центрі. Однак інціатори дійшли висновку, що звичайні контейнери недостатньо інформативні й не схиляють людей до сортування відходів. Тому створили дослідний зразок автомата для збору пластикових пляшок. 

За використану пластикову пляшку дитина може отримати календарик, магніт або машинку. Згодом автомат видаватиме картки з балами, які обмінюватимуться на призи в спеціальному інтернет-магазині, який вже розробляють. Автомати виробляють у Харкові й навіть планують запатентувати їх:

Подібні автомати планують встановити в різних куточках України, після того як творці подадуть заявку на патент. Зараз харків’яни стежать за наповненням автомату й забирають звідти вторсировину. Скільки вже вдалося зібрати пластика вони ще не підраховували. За словами екологів, масове впровадження подібних автоматів для роздільного збору сміття дозволить Харкову йти в ногу з європейськими містами.

Також автивіст пропонує розділити всі контейнери в місті в залежності від типу відходів. 



ecotown.com.ua

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: