Завантаження ...
banner
banner

Функції та важливість агрохімічних лабораторій

Український аграрний сектор розвивається високими темпами завдяки застосуванню високопродуктивної сільськогосподарської техніки, сучасних мінеральних добрив і засобів захисту рослин.

Український аграрний сектор розвивається високими темпами завдяки застосуванню високопродуктивної сільськогосподарської техніки, сучасних мінеральних добрив і засобів захисту рослин.

Велике значення мають також сортові, фізичні й біологічні властивості насіння, що висівається на полях, яке відповідає найвищим стандартам. Але найважливішим фактором збільшення продуктивності ведення товарного сільського господарства була і залишається українська земля й те, наскільки раціонально та ефективно вона використовується. Відомості про фізико-хімічні властивості ґрунту дозволяють виробнику правильно визначитися з культурами для вирощування, застосовувати найкращі агротехнології та зменшити витрати на внесення добрив, а власник землі буде впевнений, що земля не виснажується.

Які функції виконують агрохімічні лабораторії

Співробітники агрохімічних лабораторій здійснюють професіональний відбір зразків ґрунту і рослин, проводять лабораторні дослідження, за наслідками яких готують практичні рекомендації для землекористувачів і здійснюють подальший агрономічний супровід. Також співробітники лабораторії надають замовникам протоколи випробувань якісних характеристик ґрунтів, картограми, технологічні карти та готують рекомендації по періодичності проведення польових робіт, підживленню рослин та їх захисту від шкідників та хвороб.

Для виконання зазначених робіт агрохімічна лабораторія agrotest.com забезпечена відповідним обладнанням та укомплектована високопрофесійними кадрами.

За результатами агрохімічних досліджень товаровиробник має можливість:

  • відмовитися від внесення тих чи інших мінеральних добрив, які присутні в ґрунті в достатній кількості, заощаджуючи при цьому значні фінансові ресурси
  • визначитися, які культури краще вирощувати на тій чи іншій площі, оскільки ґрунт на одній з площ може бути кислим і непридатним для вирощування окремих культур (така площа потребує розкислення).
  • забезпечувати високу продуктивність земель впродовж тривалого терміну використання.

Агрохімічні лабораторії як гарант збереження родючості ґрунтів

Ще одним напрямом діяльності агрохімічних лабораторій є дослідження деградації верхнього родючого шару ґрунту внаслідок інтенсивного вирощування сільгоспкультур та порушеннями технологій, у зв’язку з чим, з ґрунту виноситься багато елементів, що робить його непридатним для подальшого використання. Завданням лабораторії в цьому сегменті діяльності є надання рекомендацій, які убезпечать збереження родючості наших земель, адже завдяки їй забезпечується щонайменше 60 відсотків урожайності.

За допомогою агрохімічних лабораторій товаровиробники мають можливість навчитися керувати процесом формування урожаю, його якістю для забезпечення рослин всіма необхідними поживними речовинами в період вегетації.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: