Завантаження ...
banner
banner

Варення та джеми для HoReCa

Як зробити подачу десертів та напоїв більш естетичною? Що варто додати, щоб клієнти поверталися до закладу знову і знову? Звичайно, потрібно мати у штаті кондитерів, бариста, поварів, які люблять експериментувати та радувати клієнтів новинками.

Зробити десерт смачнішим можна додавши до нього джем, варення, топінг, у той час як для кави, алкогольних і безалкогольних коктейлів найкраще купити сироп. Детальніше поговоримо про застосування варення та джемів, адже саме вони допоможуть відмінно доповнити ваш десерт.

Варення

Перш за все варто нагадати, що натуральне варення корисне для здоров’я, адже містить у своєму складі вітаміни, макро- та мікроелементи, які так корисні для людського організму. Звичайно, йде мова про помірне споживання варення. Найзручніше купити варення від українських виробників з натуральним складом, адже воно не лише смачне, а й допоможе зекономити ваш час. Самостійне приготування варення займає чимало часу, тому краще скористатися продукцією для HoReCa від таких українських виробників, як «Агропереробка».

Як можна використовувати варення? Його можна подавати у якості маленького компліменту до чаю, можна додавати у:

  • морозиво;
  • вершки;
  • десерти;
  • випічку;
  • йогурти та ін.

Серед найпопулярніших смаків варення – вишневе, полуничне, малинове, яблучне, грушеве, смородинове. Особливість варення – у його структурі. Воно складається з солодкого соусу та ягід або фруктів.

Обирайте продукцію з найкращим складом, основними інгредієнтами повинні бути ягоди або фрукти, а також цукор та лимонна кислота. Саме таким чином можна зберегти природний смак та аромат ягід і фруктів. Зазвичай виробники рекомендують зберігати таку продукцію за температури, що не перевищує +25 ºС.

Джеми

Для кондитерських, кафе, пекарень варто обов’язково купити джеми, адже саме вони є інгредієнтами великої кількості страв.

Джеми можна додавати до:

  • молочних коктейлів;
  • морозива;
  • десертів;
  • випічки;
  • тостів;
  • чизкеків та ін.

Серед найпопулярніших видів джемів – абрикосовий, апельсиновий, банановий, ананасовий, лимонний, малиновий, персиковий, чорносмородиновий, полуничний, лісова ягода. Основними інгредієнтами є натуральні ягоди або фрукти, цукор, яблучний пектин та вода. Якщо у складі і є ароматизатори, то вони повинні бути натуральними. Перед тим, як купувати джем, переконайтесь у натуральності його складу, щоб подавати клієнтам лише найбільш якісні десерти.

Коли купувати варення, а коли джем? Для цього потрібно зрозуміти, у чому між ними різниця. Ми вже зазначали, що у варенні соус відокремлюється від ягід. А ось джеми мають однорідну желеподібну структуру. Джеми можуть бути як зі шматочками ягід та фруктів, так і повністю з однорідною структурою, і в жодному разі плоди не відокремлюються від основної маси. Саме тому джеми краще підходять для випічки, адже не розтікаються.

Виробники рекомендують зберігати джеми за температури до +10 ºС. Можна зберігати продукцію і за вищої температури (до + 25 ºС), але тоді термін її зберігання зменшиться. Детальнішу інформацію варто читати на етикетці, адже вона залежить від складу та від виробника.

Тож рекомендуємо обирати варення та джеми з натуральним складом, і тоді приготування буде задоволенням, а ваші клієнти та рідні смакуватимуть якісною та натуральною продукцією, корисною для здоров’я.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: