Завантаження ...
banner

Символізм троянд: значення їх кольору та кількості у букеті

Мова квітів є одним із найдавніших способів висловити своє кохання до людини. Кожен елемент у букеті має власне значення, а в поєднанні один із одним вони можуть передавати прихильність, дружбу або закоханість. Троянди традиційно вважаються квітами, що символізують палке кохання.

У Давній Греції троянди вважалися метафорою на нескінченність, адже за формою вони схожі на коло, у якого немає початку та закінчення. Тому перед тим, як дізнаватися, скільки коштує 101 троянда, варто обміркувати своє ставлення до коханої. Магазин квітів GoldenFlora допоможе з підбором букету, що розповість про почуття без слів.

Значення кольору троянд

Троянди вважаються найбажанішими квітами для жінки. Традиційно заведено дарувати червоні або білі бутони. Але наука не стоїть на місці, і за допомогою селекції було виведено безліч цікавих кольорів:

  • рожеві;
  • бордові;
  • жовті;
  • блакитні та сині.

Білі троянди – це незмінна класика. Білосніжні пелюстки говорять про чистоту та цнотливість. Квітка символізує вірність та любов, не затьмарену пристрастю. Червоні та бордові бутони показують захоплення та щире бажання. Їх дарують на знак глибокої прихильності та поваги. Традиційно саме червоні троянди є поширеним подарунком на День закоханих.

Рожеві – символ початку стосунків, закоханості. Вони говорять про симпатію та ніжність. Жовті квіти – зовсім не про розлуку, як часто можна почути. Навіть навпаки, такі троянди символізують повагу та дружбу, їх часто дарують сімейним парам, які вже не один рік живуть у щасливому шлюбі.

Блакитні та насичені сині троянди можуть означати загадковість та неординарність людини, якій вони подаровані. Недоступні та горді дівчата стають щасливими власницями бутонів глибокого відтінку.

Скільки квітів у букеті

Одна троянда є традицією на кожному побаченні. Це своєрідне вітання коханої, яке говорить про радість зустрічі та щиру симпатію. Три бутони у букеті мають серйозне значення – сильна та пристрасна любов.

П’ять квіток зазвичай заведено дарувати на свята: ювілей, народження дитини чи іменини. Білі та червоні троянди у букеті означають побажання добробуту та щастя.

Дев’ять квіток у композиції говорять про захоплення красою жінки та прихильність до неї. Великий букет може показувати серйозні наміри щодо майбутніх стосунків. 15 бутонів доцільно вручати у важливий день для отримувача – весілля чи річниця. Але про те, що жінка є однією-єдиною для чоловіка, скаже саме букет зі 101 червоної троянди.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: