Завантаження ...
banner
banner

Використання теплових насосів та фанкойлів для обігріву приміщень

В період постійного подорожчання енергоносіїв все більшою популярністю у власників заміських котеджів та житлових будинків, промислових та будівельних об’єктів користуються теплові насоси та фанкойли.

Теплові насоси принцип дії яких базується на забиранні тепла з навколишнього середовища, можуть даати дійсно чудовий ефект. Джерелом тепла для таких приладів може виступати земля – грунт на глибині декількох метрів, повітря зовні приміщення чи грунтові води на певній глибині, де зазвичай тримається однакова плюсова температура. Окрім будівель та споруд завдяки тепловим насосам можна нагрівати воду в басейнах.

Декілька характерних параметрів теплових насосів

До безкоштовних та поновлюваних видів енергії належить енергія, що виробляється завдяки сонцю та навколишньому середовищу. В конструкції теплового насоса передбачений контур, де постійно циркулює холодоагент, який забирає тепло з навколишнього природнього середовища – землі, води чи повітря та транспортує його до системи обігріву приміщення чи води в басейні (за принципом дії тепловий насос працює як холодильник, тільки навпаки).

Невичерпним джерелом тепла для теплового насосу є енергія, яка накопичена:

  • грунтовими підземними водами на глибині в 15-20 метрів;
  • грунтовими майданчиками, де на глибині в 1,5 м облаштовано горизонтальній колектор;
  • глибоко пробуреними свердловинами глибиною 40-50 м.

Сучасні теплові насоси здатні отримувати теплову енергію з розташованих поблизу водойм (для цього необхідно буде протягнути відповідну теплотрасу). Для таких пристроїв характерні досить високі показники енергоефективності, де кожен кіловат електричної енергії, що використовується для обслуговування компресора та циркуляційного насоса трансформується в 3-5 кіловат теплової енергії, отриманої з навколишнього середовища.

Конструктивні відмінності фанкойлів   

Принцип дії фанкойла – вентиляторного дотягувача базується на регульованій передачі потоку повітря (холодного чи гарячого в залежності від принципу дії), що виробляється чилером або котлом до окремих приміщень. Купити фанкойл на сайті mycond-heatpump.com.ua можна як для нагрівання, так і для охолодження повітря - все залежить від джерела тепла чи холоду. В якості носія тепла/холоду в фанкойлах може виступати звичайна вода чи хімічні речовини на кшталт етиленгліколя або тосолу.

Завдяки використанню у фанкойлах жалюзі, повітряні потоки можуть більш швидко та рівномірно нагрівати приміщення, на відміну від звичайних радіаторів опалення. Фанкойли забезпечують ефективне функціонування систем централізованого кондиціонування повітря, що використовуються офісними та адміністративними будівлями, супермаркетами та готелями.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: