Завантаження ...
banner
banner

Користь вітамінів групи В для здоров'я чоловіків і жінок

Завдяки вітамінам – органічним сполукам, що потрібні нашому організму повсякчас, пришвидшується засвоєння фізичних речовин, загоюються рани, організм отримує в достатній кількості енергію для підтримування в належному тону м’язову та кісткову тканину.

Вітаміни групи Б забезпечують постійну підтримку, що потрібна нервовій та серцево-судинній системі, сприяють поліпшенню пам’яті та підвищенню гемоглобіну, зміцненню імунітету. Систематичне вживання вітамінів покращує стан волосся та шкіри, нервових закінчень та судин.

Характерні особливості вітамінів групи Б

До складу групи вітамінів Б входить сім видів, які організм самостійно не синтезує, тому їх поступлення в організм відбувається завдяки споживанню певних видів продуктів, що входять до складу щоденної їжі. Окрім того, до складу даної групи входить чотири вітаміноподібні речовини, які організм виробляє в незначних об’ємах. Щоденне вживання вітамінів групи Б сприяє:

  • нормалізації роботи нервової системи людини, допомагає їй побороти депресію та стресові ситуації;
  • регулюванню серцевої діяльності та нормалізації психологічного здоров’я;
  • підтримування належної роботи органів шлункового-кишкового тракту.

Дія вітаміну В1 (тіаміну, вітаміну бадьорості духу) позитивно впливає на функціонування головного мозку та нервової системи, значно збільшує можливість запам’ятовування, підвищує тонус серцевого м’яза. Вітамін В2 називають антисеборейним, оскільки за його відсутності найчастіше виникає саме ця хвороба. Він сприяє виробленню червоних кров’яних тілець, підвищує вміст гемоглобіну та регулює роботу наднирників. Дія вітамінів В3 та В5 сприяє покращенню ферментативних реакцій та нормалізації обмінних процесів.

Із-за нестачі вітамінів групи В організм відчуває симптоми тривожності, що можуть закінчитися депресивним станом чи стресом.

Вітаміни групи В для чоловіків та жінок

Чоловіки в більшості не дотримуються раціонального харчування і ведуть не завжди здоровий спосіб життя, як результат – розвиток захворювань серцево-судинної та нервової систем, що значно знижують тривалість життя чоловіків. Вітаміни для чоловіків, на кшталт ретинолу (вітаміну А), вітамінів групи В та аскорбінової кислоти (вітаміну С) покращують роботу імунної системи,, підвищують потенцію, забезпечують покращення засвоюваності білка, як результат – сприяють бадьорості організму та підвищенню його життєвого тонусу.

Вітаміни для жінки дещо відрізняються від чоловічої вітамінної групи, що пов’язано з жіночою гормональною системою, будовою тіла та способу життя. Для жінок фертильного віку вкрай важливим є насичення організму антиоксидантами, фолієвою кислотою та вітамінами групи В, для жінок старшого віку більш необхідні вітамін D, жирні кислоти Омега 3 і 6 та кальцій.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: