Завантаження ...
banner
banner

Усик – Ф'юрі: букмекери вкотре переглянули свої прогнози на бій та змінили котирування

Велика ймовірність того, що навесні 2023 року українець Олександр Усик (20-0, 13 КО) та британець Тайсон Ф'юрі (33-0-1, 24 КО) таки зійдуться в суперпоєдинку.

Діючі володарі всіх титулів у надважкій вазі визначать першого в еру чотирьох поясів абсолютного чемпіона хевівейт. Хоча офіційно ще не названі дата та місце поєдинку, світові букмекери вже активно приймають ставки на бій. 

Поки що явним фаворитом у букмекерів виступає британський боксер, хоча в останній тиждень котирування дещо змінились. Українець сприймає такі коефіцієнти, як додаткову мотивацію та бажання показати, що букмекери теж помиляються. Нагадаємо, що перед боєм Усика з Джошуа БК теж давали доволі різні прогнози на бій.

Прогнози букмекерів

Український боксер Олександр Усик володіє титулами чемпіона світу у надважкій вазі за версіями WBA, WBO та IBF, британець Тайсон Ф'юрі – за версією WBC. Обидва бійці ще ні разу не зазнавали поразок: у Усика 20 перемог у 20 поєдинках (13 нокаутом), у Ф'юрі – 33 перемоги у 34 поєдинках (24 – нокаутом) та 1 нічия.

Фаворитом букмекерів лишаеється британець, однак тиждень тому вони трішки змінили котирування:

  • тріумф Ф'юрі - коефіцієнт 1,44 (було 1,36);
  • перемога українського боксера - 2,75 (було 3,00);
  • нічия - 19,00.

Можливо зміну котирувань можна пояснити нещодавною заявою промоутера Френка Уоррена про те, що бій за звання абсолютного чемпіона світу в суперважкій вазі між чемпіоном WBO/WBA/IBF/IBO Олександром Усиком і володарем титулу WBC Тайсоном Ф'юрі може вмістити пункт про реванш.

Можлива дата та місце проведення

Олександр Усик викликав на бій Тайсона Ф'юрі відразу після перемоги в повторному поєдинку з Ентоні Джошуа у серпні 2022 року. "Циганський король" прийняв виклик, і хотів організувати бій відразу в грудні. Однак через повномасштабну агресію росії проти України, український боксер заявив, що повернеться на ринг не раніше 2023 року.

Стосовно дати майбутнього супербою, то більшість джерел називають варіант лютого або березня цього року. Представники українця Егіс Клімас заявили, що переговори наближаються до завершення і найефективнішою робочою датою для бою є 4 березня. Дату будуть визначати, орієнтуючись на травму Ф'юрі, яку він отримав у поєдинку з Дереком Чісорою на початку грудня минулого року. Очікується, що британцю на відновлення потрібно 6-8 тижнів. 

Можливе місце проведення також поки публічно не обговорюється. Однак вже звучав такий варіант, як Саудівська Аравія.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: