Завантаження ...
banner
banner

Підбираємо зброю для розваг

Чоловіки завжди схилялися до володіння зброєю, але не кожен може отримати дозвіл на вогнепальну.

Виходячи з цього, можна купити зброю таку, яка не потребує реєстрації та особливих дозволів. До цього переліку входять пістолети та гвинтівки пневматичного типу, або стартові порохові, арбалети та луки. Усе це спорядження не є безпечним, тому при використанні треба бути обережним та уважними.

Далі спробуємо виділити для себе, який з цих видів краще. Виберемо найкращі варіанти по зручності та якості.

Пневматика чи арбалет

 Якщо ми маємо на увазі зброю для розваги, нам на думку, відразу, спадає, який тип вибрати для себе. Отже давайте, спочатку перелічимо яка зброя існує для розваг:

  • лук;
  • арбалет;
  • пістолети стартові, пневматичні та повітряні;
  • пневматичні гвинтівки.

Якщо вибираємо лук, треба розуміти, що окрім обслуговування самого пристрою, треба подбати про не дешеві стріли. Зрозуміло, що вони багаторазового використання, але від того, що вони часто губляться, виникає потреба в закупівлі нових. Також, це дуже габаритна зброя, та при перевезенні потребує окремого місця.

Арбалет мало чим відрізняється від лука по своїм характеристикам, але простіше у прицілюванні та не потребує особливих навичок. Цей пристрій додатково має механізм зведення.

Пневматичні та повітряні пістолети відрізняються між собою тим, що перший зводиться до пострілу поршневим механізмом, а другий має спеціальну колбу зі стислим киснем. При цьому їх відмінність не впливає на прицільну стрільбу та дальність польоту кулі, різниця є, але не значна. Такі пістолети дуже схожі на вогнепальні, сподобаються шанувальникам зброї.

Пневматична гвинтівка десятиріччями заслуговує уваги, завдяки їх широкому використанню у розважальних тирах. Після появи їх на ринках у вільному продажі, учинився справжній ажіотаж. Цінуються гвинтівки своєю далекобійністю, влучністю та простотою догляду. 

Безпека при використанні    

Уся вищеперелічена зброя, хоча й розважальна, але вважається все одно небезпечною. Навіть стартовий пістолет, при триманні його біля обличчя у час пострілу, пороховими газами може призвести до опіків очей. Про стріли лука та арбалету, вони дуже небезпечні, бо мають гострий накінечник і навіть використовуються на полюванні. Пневматична зброя, при влучанні кулі, може призвести до втрати ока, або залишає суттєві синці на шкірі. 

Виходячи з цього, можливо зробити висновок, кожна зброя вимагає уважності та обережності. 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: