Завантаження ...
banner
banner

Як вибрати згущене молоко?

Небагато харчових продуктів можуть позмагатися в такій універсальності та кількості прихильників, як згущене молоко. На його основі готують начинки та креми для кондитерських виробів. Його намазують на млинці та тости, додають у чай і каву або просто їдять ложкою. До того ж згущене молоко належить до продуктів тривалого зберігання, тобто може стати частиною харчового запасу на майбутнє.

У магазинах мережі АТБ можна без проблем купити згущене молоко ціна на нього буде прийнятною для кожного. Тут можна вибрати продукт у різному пакуванні, з додаванням цукру, какао.

Як виробляється?

Згущене молоко — це продукт, який отримують шляхом видалення води зі звичайного пастеризованого молока, додавання цукру та подальшого варіння. У процесі вода випаровується, а рідина згущується, утворюючи густу солодку масу.

Згущене молоко може мати різну консистенцію, залежно від кількості випарованої води. Відтінки кольору чистого продукту також варіюються від білого до кремово-жовтого в залежності від відтінку молочної сировини.

Прості рекомендації по вибору

Існує кілька простих рекомендацій по вибору згущеного молока. Спеціалісти рекомендують передусім орієнтуватися на:

  • Бренд. Продукти багатьох відомих виробників мають високу якість. Деякі з них можуть бути дорожчими, але і недорогі різновиди часто є достойними.
  • Пакування. Виберіть згущене молоко в жерстяній банці, якщо плануєте транспортувати його. Напівтверда (пет-пляшка) і м'яка (дой-пак) тари менш надійні, але достатньо витривалі для зберігання вдома. Загалом термін придатності продукту у різній тарі приблизно однаковий. Зверніть увагу: якщо упаковка пошкоджена, вміст може швидко зіпсуватися.
  • Склад. Якщо ви маєте харчові алергії або розлади травлення, переконайтеся, що згущене молоко не містить шкідливих для вас компонентів. При необхідності порадьтеся зі своїм лікарем або дієтологом про те, який продукт підходить вам.

Наступний раз, коли робитимете покупки, зверніть увагу на ці критерії, щоб знайти якісний та безпечний продукт. Він стане хорошим доповненням десерту, дозволить експериментувати на кухні та додати в життя позитивних емоцій.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: