Завантаження ...
banner

Експлуатаційні якості плоских шайб

Шайба плоска металева – це кріплення, яке нагадує кільце, яке розташовується під головкою болта або поряд з гайкою.

Виріб призначений для розподілу ваги по широкій області, щоб зменшити тиск на опору. Шайба стандарт din 125 підвищує щільність і міцність з'єднання, усуває ймовірність провалу кріплення в отвір, захищає поверхню деталей від пошкоджень.

Технічні характеристики

Конструктивні особливості:

  • Стандартні плоскі шайби, які мають геометричну форму, що нагадує круглий диск з отвором в центрі, є найпопулярнішим видом кріплення. 
  • Ці товари можна ідентифікувати за номінальним внутрішнім і зовнішнім діаметрами, а також за їх висотою або товщиною. 
  • Технологічне і конструктивне призначення плоских шайб залежить від сукупності факторів лінійних розмірів. 
  • Використовуючи шайбу din 125 користувач може зменшити навантаження на опорну поверхню та збільшити площу зіткнення головки гвинта або гайки. 
  • Плоскі шайби бувають різноманітних форм, наприклад, регулювальний варіант, який в основному використовується для врахування осьових проміжків під час кріплення за допомогою стопорних кілець. 
  • Потовщена шайба призначена для болтів із потужними пружинними штифтами.
  • Кузовна шайба з великим зовнішнім та відносно малим внутрішнім діаметром.

Плоскі шайби використовуються в будівництві, машинобудуванні, сільському господарстві, гірничодобувній та інших галузях для комплектації різьбових кріплень. Застосування є доцільним, якщо існує ризик деформації або пошкодження матеріалу основи.

Різновиди пропозиції

В інтернет-магазині «DINMARK» доступні плоскі шайби din 125 pdf зі сталі без покриття, оцинкованої, гарячеоцинкованої, нержавіючої сталі, латуні та поліаміду. Продукція відповідає національному законодавству та європейським стандартам DIN.

На що звернути увагу при виборі:

  • Основний матеріал, з якого виготовляються шайби, і наявність захисного або декоративно-захисного покриття поверхні відрізняє їх одна від одної. 
  • Для виготовлення шайб використовуються різні види сталей, металевих сплавів і полімерів залежно від причини створення точок кріплення та робочих умов з’єднань.
  • Найпопулярнішим способом запобігання корозії на поверхні сталевих шайб є цинкування. Для тимчасового зовнішнього кріплення, а також для сухого використання всередині використовуються оцинковані шайби. 
  • Гарячеоцинковані шайби можна використовувати як на вулиці в умовах помірної корозії, так і всередині приміщень у вологих регіонах.
  • Відповідальні кріплення, висока вологість, суворі температури та хімічно агресивне середовище – усе це вимагає використання шайб із нержавіючої сталі.

При виборі фурнітури враховуйте цільове використання, діаметр болта, тип покриття і клас точності. На сайті https://dinmark.com.ua/standarts/din-125 представлено широкий асортимент плоских шайб з різними технічними характеристиками, що дозволяє придбати кріплення для будь-якого з'єднання. Наші менеджери точно розрахують розмір і встановлять відповідні критерії, якщо виникнуть труднощі з вибором.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: