Завантаження ...
banner
banner

Натуральні солодощі: види та користь продукту

Кожен ранок хочеться почати з чашечки смачного ароматного напою та солодощів. Та поїдання великої кількості страв, в складі яких є цукор, може стати не тільки причиною набору зайвої ваги, але й інших захворювань. Відмовлятись від цього інгредієнту зовсім спеціалісти не рекомендують, але при цьому вважають, що замінити цю групу продуктів можна натуральними солодощами. Крім того, все більше людей задумуються над тим, як змінити свій режим дня та раціон так, щоб покращити самопочуття.

Натуральні солодощі: основні види смаколиків

Цукерки можуть бути не тільки смачними, але й корисними, якщо це натуральний продукт, виготовлений з екологічно чистих та безпечних компонентів. Натуральні солодощі не наносять шкоди здоров’ю та рекомендовані для веганів та тих, хто слідкує за своїм здоров’ям, дотримується правильного харчування.

В спеціальних магазинах, зазвичай, натуральні солодощі запропоновані наступним асортиментом.  

  • Пастила – продукт виготовлений на основі тростинного цукру. Найпопулярніші полуничні, мангові, малинові варіанти пастили.
  • Натуральні цукерки – звичайні цукерки, натуральний грильяж, іриски, жувальні гумки, желейки.
  • Натуральний шоколад – шоколад на керобі з додаванням базиліку або перцю, в’ялених томатів, кокосу або ванілі, ягідного міксу. В деякі варіанти можуть додавати горіхи та родзинки, насіння коноплі або м’яту, повітряний амарант, кунжут, кіноа або кизил та інші компоненти. 
  • Натуральний мармелад – готується з таких компонентів: мед, патока кукурудзяна, ехінацея, пектин, натуральні барвники та ароматизатори (на основі яблука, манго, вишні, малини, груші, апельсину, моркви або винограду).
  • Натуральні батончики – солодощі з кріспами, проростками та шоколадом, з кокосовим цукром, сиропом агави або топінамбуру. Також виробники пропонують протеїнові варіанти з фундуком або мигдалем, з чорницею та гарбузом, ягодами, цитрусами, арахісом.
  • Морозиво – солодощі без цукру та лактози. Популярні варіанти солодощів на основі лохини, лайму, манго та маракуйя, ананасу, полуниці, малини.
  • Козинаки – солодощі на фруктозі, з додаванням горіхів, мигдалю, соняшникового насіння, арахісу.
  • Випічка – найпопулярніші вироби – самос з яблуками, сливою та шпинатом, маком та насінням, капустою, безглютеновий банановий хліб.
  • Зефір – в якості підсолоджувача використовувалась стевія.
  • Веганське печиво – запропоноване безглютеновою випічкою. Є варіанти солодощів з ліщиною та шоколадною крихтою, з додаванням керобової глазурі.
  • Десерти для веганів – найпопулярніші смаколики для тих, хто не вживає рослинні та молочні продукти. Готуються без лактози, цукру та глютену, молока. Смачні брауні можна обрати зі смаком вишні, малини, манго, фісташок, ліщини, з ароматом ванілі.
  • Чурчхела – оригінальні натуральні солодощі на основі гранатового соку та горіхів (волоський або фундук).
  • Льодяники – органічні солодощі без цукру з вітамінами.

Обираючи натуральні солодощі, варто звернути увагу на кілька важливих критеріїв. Перше – склад продукту. Краще відмовитися від товару, в складі якого будуть підсилювачі смаку, консерванти, жири, підсолоджувачі. Якщо є можливість, надати перевагу солодощам, для приготування яких використовувався натуральний сік і мінімальна кількість цукру. Для організму значно краще та корисніше, коли цукор надходить до організму з натуральних продуктів. Важливо контролювати споживання будь-яких смаколиків. Якщо не перевищувати норму, вживання такого продукту стане своєрідним антистресом та дозволить підживлювати мозок, не матиме негативного впливу на здоров’я та фігуру.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: