Завантаження ...
banner
banner

Як зшити шапочку для новонародженого

Одна моя близька подруга готується стати мамою, тому я вирішила піднести їй один із найкращих можливих подарунків на народження дитини, який можна зробити своїми руками, а саме шапочку для немовляти. У мене двоє хлопчиків, тому за останні роки я багато практикувалася у виготовленні подібних головних уборів для своїх малюків і готова поділитися з вами викрійкою та інструкцією з пошиття даного виробу.

Дитячі шапочки найкраще пошити з м'якого та еластичного матеріалу. Трикотаж джерсі – відмінний вибір для такого виробу, і він представлений у магазинах тканин у широкій гамі кольорів. А ще ви зможете вибрати із безлічі симпатичних принтів.

Щоб пошити шапку для новонародженого вам знадобляться:

  • побутовий оверлок
  • поліестерові нитки для оверлока
  • ¼ метра трикотажного полотна для основи шапки
  • шматок трикотажу 40 х 10 сантиметрів для бортика
  • кравецькі кліпси або шпильки
  • ножиці для розкрою тканини
  • праска та прасувальна дошка

Крок №1.

Для початку скачайте безкоштовну викрійку дитячої шапочки з сайту WeAllSew. Потім надрукуйте її на аркушах формату А4. Переконайтеся що викрійка надрукована в правильному масштабі, вимірявши тестовий квадрат. Після цього вам буде потрібно вирізати дві деталі викрійки і склеїти їх разом скотчем або клейкою стрічкою. Розмір цієї шапочки підійде для більшості дітей, від новонароджених до малюків віком до одного року. Оскільки наш головний убір буде зроблений із трикотажу, він відмінно розтягуватиметься.

Крок №2.

Після того, як викрійка буде підготовлена, виріжте вздовж складеного краю тканини основу шапки та бортик.

Крок №3.

Заправте ваш оверлок, щоб підготуйте його для шиття чотиринитковим швом.

Крок №4.

З'єднавши лицьовими сторонами деталі основи шапочки для новонародженого, зшийте їх разом по периметру, повільно рухаючись по вигину зверху.

Крок №5.

Складіть смужку тканини, яка буде нашим бортиком, лицьовими сторонами разом, та виконайте шов на оверлоку, по вузькому краю заготовки.

Крок №6.

Виверніть заготовку на лицьову сторону і пропрасуйте.

Крок №7.

Тепер нам потрібно пришити бортик до основи шапочки для малюка. Якщо ваш оверлок має рукавну консоль, то звільніть її знявши частину корпусу. На такому вузькому рукаві дуже зручно шити по колу, а це саме те, що нам потрібно наразі.

Крок №8.

Прикріпіть бортик до лицьового боку основи шапки за допомогою кліпс і розмістіть виріб на вільному рукаві оверлока. Потім починайте шити. Коли ви повернетеся до вихідної точки, звідки починали рядок, відключіть ніж на вашій краєобметувальній машині. Це дозволить вам безпечно і акуратно завершити шов, не обрізавши вже прокладений рядок. Прошийте приблизно на 2 сантиметри далі по шву, щоб у такий спосіб закріпити рядок на матеріалі.

Крок №9.

Розпрасуйте припуск на шов і зав'яжіть вузлик зверху.

Ну от і все. Наш швейний проект добігає кінця. Тепер ви теж знаєте як зшити шапочку для новонародженого своїми руками, тому легко можете зробити пару таких головних уборів для свого малюка або подарувати подібну шапочку новоспеченій матусі.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: