Завантаження ...
banner
banner

Фактори, що провокують несправність турбокомпресора та особливості їх ремонту

Переважна більшість сучасних автомобілів обладнані турбокомпресорами, які дозволяють щонайменше на третину збільшити потужність двигуна та водночас зменшити розхід пального та мінімізувати об’єм шкідливих викидів в атмосферу відпрацьованих вихлопних газів. Надійна робота турбіни можлива тільки за умови забезпечення відповідно рівня моторного мастила та належної чистоти масляного та повітряного фільтра, яка досягається завдяки їх регламентній заміні. Недотримання зазначених параметрів може спровокувати поломку турбокомпресора, для ремонту якого скористатися послугами Master Service, оформивши відповідну заявку на сайті https://master.shop/ спеціалізованого оператора.

Що слугує причиною поломки турбокомпресора

Окрім недотримання належного рівня моторного мастила, що забезпечую змащення та зменшення тертя робочих деталей двигуна (поршнів, циліндрів та компресійних кілець) головними причинами виходу з ладу турбокомпресора найчастіше є:

  • можливе потрапляння до патрубка турбіни сторонніх предметів чи забруднення корпусу турбокомпресора піском, камінцями, обривками від фільтрів, металевими часточками та сколами від поршнів, масляних чи компресійних кілець двигуна, які потрапляють разом з відпрацьованим мастилом;
  • порушення передбачених виробником правил користування транспортним засобом, що проявляються у вигляді частих перевищень швидкісного режиму, різкому гальмуванні, крутих поворотах на заокруглених ділянках дороги та у використанні неякісних видів пального або моторних мастил з невідповідними параметрами в’язкості. Досить часто турбіни ламаються внаслідок тривалої їзди по дорогах сумнівної якості або по бездоріжжю;
  • недотримання власниками автомобілів термінів, встановлених виробниками авто щодо регламентного обслуговування авто, під час якої, зокрема, проводиться заміна моторного масла та заміна трьох різновидів фільтрів.

Як здійснюється ремонт турбіни

Якісний та професійний ремонт турбокомпресора або заміна турбіни можливі тільки на спеціалізованому сервісному центрі, на кшталт Master Service, який обладнано відповідним сертифікованим обладнанням. Під час ремонту турбіни здійснюється її візуальне обстеження та за необхідності – повне розбирання корпусу.

Далі в процесі ремонту очищують всі комплектуючі турбіни від залишків мастила, часточок бруду та іржі та здійснюють дефектовку непридатних для подальшого використання деталей та їх заміну на нові запасні частини. Після заміни поламаних вузлів чи окремих деталей належний стан відремонтованого турбокомпресора перевіряють за допомогою спеціального стендового обладнання.  

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: