Завантаження ...
banner
banner

Деякі особливості та переваги публічних закупівель з використанням Прозорро Маркета

Сфера державних закупівель чітко регламентована нормами тендерного законодавства, які визначають суму допорогової закупівлі, особливості проведення тендерних закупівель товарів, роті та послуг тощо. Водночас у системі Prozorro створено спеціальну версію електронного каталогу, яка є альтернативою проведення закупівлі товарів без використання спрощеної процедури, яка впроваджена на період воєнного стану. Функціонал електронного каталогу Прозоро нагадує сайт величезного інтернет-магазину, де опублікована інформація про виставлені на продажу товари, які доступні для покупців (наразі придбати послуги чи роботи в Прозорро Маркеті є неможливим).

Деякі особливості використання електронного каталогу

Електронний каталог містить актуальні пропозиції щодо закупівлі товарів, вартість яких є меншою за межі, визначені чинним законодавством про публічні (тендерні) закупівлі (на сьогодні вартісна межа допорогових закупівель товарів складає 50 тисяч гривень, і саме такі закупівлі через Прозорро Маркет є найбільш актуальними).

Завдяки використанню електронного каталогу покупці отримали право не застосовувати спрощений порядок публічних закупівель (при закупівлі товарів через електронний каталог звіт про виконання договору закупівлі формується в автоматичному режимі.
Закупівля товарів через Prozorro Market можлива через декілька авторизованих електронних майданчиків включно з zakupki.prom.ua та e-tender.ua, де міститься абсолютно однакова інформація про товар та його ціну, проте кожен з майданчиків використовує в роботі свій особливий інтерфейс та унікальні фільтри для пошуку товарів. Послуги з користування електронним майданчиком для замовників є безплатними, в той час електронні майданчики зобов’язані оплачувати право доступу до електронного каталогу.

Переваги від здійснення закупівель через Прозорро Маркет

Використання електронного каталогу для закупівлі товарів через Prozorro Market має ряд безсумнівних переваг на кшталт:

  • суттєвої економії часу і ресурсів замовника, який отримує можливість працювати з постачальниками на умовах післяплати за отриманий товар;
  • попереднього відбору постачальників, безпечна кваліфікація яких перевірена адміністратором е-каталогу;
  • достатньо швидкої процедури реєстрації на будь-якому з авторизованих майданчиків, підключених до Prozorro Market(а).
На сьогодні використання електронного каталогу Прозорро Маркет можливе щодо закупівлі понад 500 категорій товарів, включно з комп’ютерним та медичним обладнанням, продуктами переробки нафти (бензином, дизельним пальним тощо), офісним устаткуванням та фармацевтичною продукцією.
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: