Завантаження ...
banner
banner

Дія запускає ще одну послугу - оплата адмінштрафу онлайн

Мобільний додаток “Дія” вже давно не асоціюється в українців, як застосунок, де можна зручно зберігати декілька документів. Лише протягом поточного року було презентовано низку нових функцій, які спростили громадянам документообіг, а у Мінцифри вже анонсують наступні оновлення незабаром.
 

Мінімум бюрократії

Наприкінці жовтня у користувачів “Дія” з'явилася нова можливість - сплатити штраф за адміністративне правопорушення прямо у додатку. Реалізована свого часу можливість гасити штрафи за порушення правил дорожнього руху виявилась напрочуд вдалою, тому ідея набула продовження у такий спосіб. Відтепер така процедура стає простою та зрозумілою, а за долю здійсненого платежу не варто хвилюватися наче за кульку у рулетці ВіпКазіно - після сплати штрафу квитанція одразу потрапить до суду, а справу буде закрито.

Нововведення додане у розділ “Послуги”, де необхідно буде вибрати “Штрафи”. Після оновлення до штрафів ПДР додався ще один розділ - “Судові штрафи”. У ньому можна перевірити наявність правопорушень та сплати штраф за його наявності. За словами Михайла Федоріва, міністра цифрової трансформації, це безпосередньо дозволить уникнути поїздок до суду та перебування у чергах в очікуванні на прийом.

Оновлення, які могли лишитися непоміченими

Від початку повномасштабної війни “Дія” за короткий період перетворилася у незамінний інструмент громадянина та регулярно поповнює свій функціонал новими послугами. Ось лише декілька прикладів, які вдалося ефективно інтегрувати від початку війни:

  • Оформлення виплат за пошкоджене житло по програмі “єВідновлення”;
  • Зміна місця проживання;
  • Шерінг студентського квитка;
  • Створення службового акаунту;
  • Витяг про несудимість та багато іншого.

Низка корисних функцій з'явилося і для підприємців. Наприклад, “Дія” дозволяє у декілька кроків закрити ФОП.

Разом з тим ведеться робота і над новими можливостями додатка. Зокрема, у жовтні на етапі бета-тестування знаходяться одразу дві послуги для водіїв - це замовлення доставки водійського посвідчення та перереєстрація авто онлайн.

Шляхом ширшого охоплення послуг, які тепер можна отримати за допомогою додатку, відзначається і збільшення користувачів, що реєструються у “Дія”. Так, станом на лютий 2022 року аудиторія додатка складала 14,5 млн користувачів, а лише за рік зросла до 18,9 млн.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: