Завантаження ...
banner
banner

Останній політ космоплана

На початку листопада 2023 року американська корпорація Virgin Galactic, що організовує туристичні суборбітальні космічні польоти, провела останній у поточному році комерційний суборбітальний супровід космічного агрегату VSS Unity. На борту перебували двоє вчених, супроводжуваних інструктором, а також один представник туристичної делегації.

Останній цього року політ

На борту модуля SpaceShipTwo у короткочасний політ до верхньої межі атмосфери вирушив основний дослідник системи New Horizons з вивчення планети Плутон і співробітник Міжнародного університету астрономічних експериментів, котрий спеціалізується на дослідженнях у галузі мікрогравітації. Третім членом виявилася туристка. Гостей супроводжував інструктор будівної корпорації. Для концерну подібне стало п'ятим комерційним, десятим загалом суборбітальним запуском. Гемблери, які відвідують сервісний майданчик https://igrovyeavtomati.com.ua/online-casinos/, також підкорюють віддалені куточки Всесвіту, причому в зручний час і місце, не тільки за гроші, а й безплатно. Останній формат не зобов'язує реєструватися.

Космічний блок VSS Unity стартував із підвісним гаком, прикріпленим до літака-носія Virgin Galactic VMS Eve, зі злітно-посадкової стрічки приватного космічного порту Америка, розташованого в Нью-Мексико. Зліт розпочався о 15:00 за часом Гринвіча. Управління орбітальним кораблем здійснювали капітан Michael Masucci, другий пілот Kelly Latimer, літаком-носієм капсули Virgin MotherShip - Jameel Janjua, пілот Andy Edgell. Агентство навколоземних подорожей здійснило 5-й комерційний запуск і десятий, починаючи з першого польоту.

Характеристики польоту:

  • на висоті 14 км від Землі модуль відокремився від космоплана Virgin MotherShip;
  • самостійно піднявся до нижньої межі космосу 87 км, використовуючи ракетні силові установки;
  • пасажири блока зробили наукові дослідження — збір фізіологічних відомостей, що дають змогу констатувати стан космонавта в період перебування на навколоземній орбіті.

Протестували ширококутну відеокамеру для астрономічного спостереження в спостережуваному, ультрафіолетовому спектрах.

Інші експерименти

Джерарді провела експеримент із застосуванням біомоніторингового апарату Astroskin, виробленого канадською корпорацією Carré Technologies, Канадського космічного відомства. Прилад являє собою спеціальну сорочку з безліччю датчиків, призначених для фіксування частоти серцевого ритму, дихання, температурного режиму. Також здійснила дослідження гідродинаміки, спрямоване на вивчення поведінки рідких середовищ в умовах незначної гравітації. Отримані дані корисні для підвищення адаптації спеціального обладнання, наприклад, шприців, котрі використовуються під час медикаментів на орбіті. На вченому було встановлено датчик показника глюкози, котра дає змогу відстежувати деякі зміни порога цукру в крові, з'ясувати нову інформацію щодо опірності до інсуліну.

Загальна тривалість навколоземної подорожі склала 180 хвилин. Капсула повернулась на стартовий майданчик о 4 годині після полудня за Гринвічем.

Вартість квитка для звичайного мандрівника сягає $450 тисяч, при ранньому бронюванні — понад 200 тисяч.



 



 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: