Завантаження ...
banner
banner

Технології розумного управління рухом на дорогах

Згідно з правилами дорожнього руху в темні години доби автомобілі рухаються лише з увімкненими фарами незалежно від того, чи присутнє освітлення вздовж шляху, чи там повна темрява. В містах інтенсивний рух транспорту, тому їздити з досить складно, бо зустрічні вогники відволікають, а іноді засліплюють водіїв.

file-20180928-48665-t9jak5

Саме тому в містах дороги мають бути освітлені ліхтарями з високих опор, щоб покращувати баланс світла на шляхах руху. Світло фар при наявності сучасного вуличного освітлення значно менше вливає на водійський зір.

Проєктна і виробнича компанія з освітлення надає комплексні послуги з запровадження сучасних, технологічних систем вуличного і дорожнього світла, за посиланням https://beam-group.com.ua/zovnishnie-osvitlennia/avtomobilnykh-dorih/ можна дізнатись детальніше про послуги.

Як управляють міськими ліхтарями?

За новими принципами в великому місті має функціонувати розумна система управління, де участь людини зменшена до мінімального втручання, бо комп'ютер в програмному режимі краще справляється з безперервним керуванням електричним обладнанням. 

Смарт-система міського освітлення складається з таких елементів:

  • світлодіодні світильники, які власне і освітлюють вулиці, дороги, тротуари. Їх монтують на високих опорах в одному або двох екземплярах на кожному стовпі. Світильники мають вмонтовані контролери і приймачі GPS сигналу;
  • сенсори рівня освітленості та датчики стану, і справності в кожному приладі;
  • шафи управління освітленням з контролерами і бездротовим зв'язком з кожним ліхтарем;
  • комп'ютер управління мережею з кількох сотень світильників. Зв'язок між ними відбувається через телефонні СІМ-карти за посередництва хмарного сервісу.

SMART-система здатна економити електроенергію не менше 50% в порівнянні з традиційними способами управління, про що дізнатися можна на сайті https://beam-group.com.ua/zovnishnie-osvitlennia/ від української компанії.

Вплив освітлення на безпекову ситуацію

Розумна система має можливість зменшувати або збільшувати інтенсивність і яскравість світла в залежності від автомобільного трафіку. Коли машин на дорозі багато, треба додавати світла в темні години, а в ніч можна мінімізувати освітлення заради економії бюджету міста.

Важливо освітлювальні роботи замовляти у відповідального виконавця, щоб система працювала згідно з проєктом і комп'ютерними програмами, наприклад, як у компанії https://beam-group.com.ua/ з досвідом масштабних і малих замовлень.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: