Завантаження ...
banner
banner

Портативна зарядна станція — поради щодо вибору

Що робити, якщо централізоване електропостачання зникне? Звісно, що підключатися до портативної зарядної станції. Але ж її ще потрібно купити, до того ж, правильно. То як її обрати? Нижче — декілька перевірених локдаунами порад.

Придбайте портативну зарядну станцію з місткою батареєю

Підходящий накопичувач — то вже півділа. Що місткіша батарея, то довший час автономної роботи зарядної станції, тим більше енергії вона може акумулювати й віддати. 

Приклад у цифрах: ви придбали модель з накопичувачем у 1024 Вт/год. І підключили до неї ноутбук потужністю 150 Вт. За рахунок портативної зарядної станції він може безперервно пропрацювати більше 6,5 годин. А телевізор, який споживає 100 Вт — понад 10 годин. Зручно? Ще б пак.

Але також слід враховувати, що зарядні станції можуть мати різні типи акумулятора:

  • Li-ion — класика сьогодення, яка забезпечує до 800 “життєвих циклів”; це приблизно 1,5 роки роботи.
  • LiFePO4 (літій-залізо-фосфатна) — інноваційна, підвищеної місткості; коштує дорожче, але повністю зарядити-розрядити станцію можна до 7000 разів; експлуатаційний ресурс сягає вже 10 років.

Що вигідніше, придбати батарею раз та надовго, чи періодично її міняти?

oNwltDUkjgB8MbXYvUgHglI30Kml9BW2itXskIQqmyuD6yYfoeCW36EFjCk8-gIKTpfBzJZBhd65wNLLT995UCtE8W3TW-Il5mQdo6vioSuByrewdKZzeQosqU4HVU1xSobuK9U41WbPmzi0r-1D7bc

Купуйте зарядну станцію з кількома входами

Що більше роз’ємів, то краще — тим більше пристроїв можна одночасно підключати. Уявіть, що світла немає вже довго, й у вас майже розрядився й телефон, і ноутбук. Звісно, що набагато зручніше заряджати їх разом, бо в іншому випадку один з гаджетів просто не дочекатися своєї черги. А так ви ще й паралельно користуватися обома зможете. 

При цьому виходи повинні бути не однаковими, а різними — для більшої сумісності. Намагайтеся знайти портативну зарядну станцію, у якої буде весь набір (або хоча б переважна більшість) з наступного списку роз’ємів:

  • USB A та C — для найрізноманітніших гаджетів;
  • Lightning — для техніки Apple;
  • DC — для фотоапаратури, моніторів та інших пристроїв, які живляться постійним струмом;
  • під прикурювач — для автогаджетів;
  • для зарядки станції від централізованої мережі.

Габарити мають значення 

Що легший пристрій, то краще — тим простіше його переносити, тим більш мобільним він буде. Але при цьому не забувайте, що портативна зарядна станція повинна мати міцний корпус, який зможе надійно захистити її делікатне начиння від зовнішніх факторів, а він зазвичай виконується з металу. 

Більше додаткових функцій

Якщо опції дійсно корисні, а не присутні “для кількості”, кожна з них спрощує користування. Індикатор сигналізує про стан батареї. Дисплей інформує, які пристрої наразі підключені, і таке інше. То й що, що кожна функція дещо підвищує кінцеву ціну портативної зарядної станції? Це витрати, які виправдають себе з часом. 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: