Завантаження ...
banner
banner

Структура й особливості тестових завдань із математики на ДПА

Zp2cT8ff0TjGvCdpC6LK6xC1u2Oygo7m5PBoepyVLi95Qw_YWnxxtOklqx88k5sabK5A932rLktqQX_iKszVLd0pGHcv4cscg5b53arn6uyu0oCPVEQrsUxulYbfvNzhxfVuTlDa4koiE5HDcib2Y64

Пропонуємо розглянути важливі аспекти тестування з математики, які допоможуть краще підготуватися до цього важливого етапу освітнього процесу. Ми розповімо про основні характеристики тестових завдань, їхню структуру й надамо кілька дієвих рекомендацій щодо успішного виконання завдань на ДПА з математики. 

З чого складається іспит?

ДПА з алгебри складається з трьох частин. Перша — це і є тестові завдання з наведеними варіантами відповідей. Зазвичай це 10-12 завдань з алгебри та геометрії. Для кожного тестового завдання ДПА надається 4-5 варіантів відповіді. Потрібно вибрати один правильний варіант. 

Зверніть увагу: тестове завдання вважається правильно виконаним, якщо ви зазначили лише одну літеру біля правильної відповіді. Під час тестової частини ДПА з алгебри не потрібно додатково наводити будь-які роз’яснення щодо вибору, оскільки це буде розглядатись як помилка. 

Якщо учень робить виправлення в основній частині відповідей, вони не будуть враховуватись. Однак на бланку ДПА з алгебри є спеціально виділене місце, де можна скоригувати свою відповідь і вказати правильний варіант.

У чому секрет успішної підготовки?

Загальна ідея підготовки до ДПА з алгебри полягає в усвідомленому й систематичному підході до навчання, зосередженні, впевненості у своїх знаннях і навичках, а також умінні раціонально розподіляти час. Скористайтеся наступними порадами:

  1. Зосередженість і позитивне налаштування. Важливо зберігати спокій та уважність під час виконання завдань на ДПА з алгебри. Мотивація та віра у власні можливості допоможуть подолати труднощі й досягти успіху.
  2. Розподіліть час на завдання рівномірно. Планування часу — важлива складова успішного складання ДПА з алгебри. Якщо певне питання тесту виявляється складним, краще тимчасово залишити його й повернутися пізніше, щоб не витрачати зайвий час. Необхідно також залишити 10-15 хвилин на оформлення бланка.
  3. Впевненість у відповідях. Важливо записувати відповіді в бланк лише в тих випадках, коли ви переконані, що вони правильні. Уникайте зайвих записів, виправлень тощо. 
  4. Опанування основних концепцій. Перед ДПА з алгебри переконайтеся, що ви бездоганно знаєте й розумієте порядок виконання дій у спрощенні виразів, правила арифметичних дій з раціональними числами, властивості степенів і основні формули, властивості геометричних фігур і теореми. Ці фундаментальні знання допоможуть вам впоратися з будь-якою вправою на ДПА з алгебри.
  5. Практика. Регулярне розв'язування завдань різної складності допоможе закріпити навички й підвищити впевненість у власних знаннях і вміннях.
  6. Систематична підготовка. Підготовка до ДПА з алгебри повинна бути систематичною та тривати протягом усього навчального року. Повторіть всю шкільну програму з алгебри й геометрії з 5 до 9 класу. 

Отже, тестові завдання на ДПА з алгебри не такі вже й складні, якщо серйозно ставитися до підготовки. Уважно читайте питання й наведені відповіді, будьте відповідальними – й успіх гарантовано.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: