Завантаження ...
banner
banner

Дізнавайтесь про події Скандинавії першими

 

Бажаєте бути в курсі новин з країн північної Європи? На сайті ви знайдете аналітичні матеріали, цікаві новини та інтерв’ю, які розповідають про життя Швеції, Данії та Фінляндії.

Добрі сусіди

Швеція займає велику частину Скандинавського півострова в північній Європі. Її кордони збігаються з Норвегією на заході та Фінляндією на сході, а також з Данією через морські шляхи на південному заході. Країна славиться своїми величезними лісами, озерами й річками, а також унікальними архіпелагами на узбережжі Балтійського моря. Завдяки новинам Швеції, ви можете дізнатись ще більше про цю чарівну країну.
 

Швеція це конституційна монархія з парламентською демократією. Король або королева є главою держави, але їх роль в основному символічна. Влада зосереджена в парламенті, відомому як Риксдаг, який обирається національним голосуванням кожні чотири роки.

Шведи пишаються своєю літературою, мистецтвом, музикою та дизайном. Скандинавський стиль, що характеризується простотою, мінімалізмом та функціональністю, виявляється не лише у дизайні інтер'єрів, але й у їх способі життя. 

Країна тисячі озер

Сусід Швеції, Фінляндія є парламентською республікою з президентською формою уряду. Президент виконує роль глави держави та обирається народом на шестирічний термін. Останні новини Фінляндії доводять, що держава з самого початку солідно підтримує Україну у протистоянні агресії рф.
 

Фінляндія має ефективну системою охорони здоров'я та освіти. Країна має одну з найнижчих показників корупції у світі та високий рівень рівності. Економіка Фінляндії характеризується:

  • інноваційними технологічними компаніями
  • лісовою промисловістю
  • високим рівнем експорту - електроніки, літаків, машинобудування
  • розвиненим туризмом

Нащадки вікінгів

Данія це країна, що вражає своєю відкритістю, інноваційністю та багатошаровістю культур. Читаючи новини та події Данії можна зрозуміти, що держава є прикладом сучасного суспільства, де традиції переплітаються з передовими технологіями, а економічний розвиток не йде в комплекті з втратою людських цінностей. 
 

Данія також відома своїм серйозним ставленням до екології. Держава активно працює над зменшенням викидів і розвитком відновлюваних джерел енергії. Прогресивні законодавчі акти спрямовані на збереження навколишнього середовища для майбутніх поколінь. Щодо освіти, то університети Данії відомі своєю якістю навчання та дослідницьким потенціалом. Багато студентів з усього світу обирають це місце для отримання вищої освіти через її престиж та якість.

Не можна забувати й той факт, що Данія займає лідерські позиції в різних сферах - відновлювальні джерела енергії, біотехнології, інформаційні технології, штучний інтелект, розробка інновацій.

Думаєте, що втратите найважливіші новини зі свого поля зору? Не переймайтесь - на нашому сайті журналісти оперативно готують останню важливу інформацію з усього світу.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: