Завантаження ...
banner
banner

Яку пральну машину варто вибрати: вертикальну чи горизонтальну

яка пральна машина краще горизонтальна чи вертикальнаЗвична форма пральної машини — вертикальна, коли дверці розташовані на фронтальній стороні, а білизна завантажується вертикально. Але є і горизонтальні моделі, які вирішують багато питань з приводу ергономічності і більшої ефективності. В таких апаратах дверці розташовані зверху, куди і потрапляє білизна. В статті ми з'ясували, в яких випадках слід купляти перший варіант, а в яких лише горизонтальну.

Шукаючі найкращі пральні машини, вертикальні чи горизонтальні, треба в першу чергу звертати увагу на відгуки, надійних виробників, технічні характеристики, переваги і недоліки кожної моделі. Питання же про те, яка пральна машина краща, залежить від ваших індивідуальних уподобань, доступного простору й особливостей використання. 

Вертикальні або фронтальні пральні машини: плюси і мінуси

Пральні машини з вертикальним завантаженням найбільш популярні на сучасному ринку, тому саме таких моделей більше представлено покупцям. Основними перевагами таких моделей можна назвати:

  1. Менше простору. Вертикальні пральні машини часто компактніші за горизонтальні моделі і можуть бути більш придатними для невеликих приміщень або квартир з обмеженим простором.
  2. Простота використання. Такий вид техніки може бути зручнішим у використанні для завантаження білизни, особливо для тих, хто вважає за краще не нахилятися або має обмежену мобільність.
  3. Швидкий доступ. Оскільки завантаження білизни відбувається зверху, ви можете легко додати предмети білизни в процесі прання, якщо це необхідно.
  4. Дбайливе прання. Білизна переться у барабані, що обертається і не має крильчатки або мішалки. Завдяки обертанню білизна повністю випирається, при цьому ставлення до одягу дбайливе.
  5. Менші витрати води. Барабан наповнюється водою лише до рівня білизни.
  6. Добре бореться з плямами. Принцип дії фронтальних машин полягає в промивних рухах, а в машинах з верхнім завантаженням речей — у скручувальних, що менш ефективно в боротьбі із забрудненнями.

Серед недоліків можна визначити:

  1. Місткість. Зазвичай вертикальні пральні машини мають меншу місткість, ніж горизонтальні. Тому якщо у вас зазвичай велика кількість білизни, то зверніть увагу на інші варіанти, більш місткі.
  2. Програми прання. Додаткові функції в пральних машинах такого типу можуть бути обмежені у порівнянні з горизонтальними.

Таким чином, у таких пралок є беззаперечні переваги, і вони повністю підходять для невеликих просторів, хоча і для обмеженої кількості білизни.

Горизонтальні пральні машини: плюси і мінуси

Пральні машини з горизонтальним завантаженням мають дверцята зверху, куди і кладеться білизна. Така техніка також має ряд переваг:

  1. Велика місткість. Такі машини часто мають великі баки для прання, що дає змогу прати більше білизни за один цикл.
  2. Вибір програм. Зазвичай горизонтальні пральні машини мають ширший вибір програм прання та додаткові функції.
  3. Більш ефективне віджимання. Деякі моделі пропонують більш ефективне віджимання, що може скоротити час сушіння.
  4. Тихіша в роботі. Будова машини не передбачає сильної вібрації, тому і працює тихіше.
  5. Дозавантаження під час прання. Це чудова можливість додати щось, щоб попрати, або навпаки дістати.

Недоліки:

  1. Простір. Горизонтальні пральні машини часто вимагають більше простору, особливо для відкриття дверцят. Тобто простір зверху задіяти вже не можна, як це відбувається у вертикальних моделях.
  2. Ціна. Зазвичай такі машини дорожчі порівняно з вертикальними моделями. Якщо ви шукаєте машину до 10 тис гривень, то краще дивіться асортимент вертикальних пралок.
  3. Велика витрата води у більшості моделей. 

Отже, в остаточному підсумку вибір між вертикальною і горизонтальною пральною машиною залежить від ваших індивідуальних переваг, потреб і доступного простору. Горизонтальні вважаються більш потужними і продуктивними, в той час коли вертикальні дешевші і компактні.

Ринок не стоїть на місці, моделі покращуються, тому знайти свою найкращу пральну машину — не проблема. Вибір правильної техніки може бути кропітким, тому візьміть до уваги описані нами переваги і недоліки, перш ніж купити пристрій для прання.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: