Завантаження ...
banner
banner

Ноутбук втратив колишню продуктивність, що робити?

 

 Проблеми з "повільним" комп'ютером - це справжній кошмар для користувачів. Однак втрата ефективності в багатьох випадках пов'язана з відсутністю належного обслуговування обладнання. Тому, коли помічаєте, що ноутбук "гальмує", то слід насамперед очистити його від непотрібних програм і додатків, не допомогло? Звернутись до спеціалістів за вирішенням проблеми за посиланням https://www.aks.ua/remont/noutbuki.html. Цілком можливо, що і на жорсткому диску недостатньо вільного місця. Зверніть увагу, що в розділі, де встановлена операційна система комп'ютера, має бути не менше 10 ГБ вільного місця.

Як очистити систему від програмного "сміття"?

Для обслуговування та очищення комп'ютера варто використовувати загальнодоступні програми, що відповідають за видалення непотрібних і тимчасових файлів з комп'ютера. Якщо є проблеми із запуском і роботою системи одразу після ввімкнення, то варто вилучити з автозапуску непотрібні додатки. Під час увімкнення автоматично мають запускатися тільки необхідний софт і системне програмне забезпечення.

Апаратні проблеми

Повільна робота ноутбука не завжди пов'язана з відсутністю належного обслуговування. На жаль, деякі компоненти з часом втрачають свою працездатність. Прикладом може слугувати жорсткий диск, термін служби якого зазвичай не перевищує 10 років. Хоча це і потребуватиме перевстановлення системи, все ж слід подумати про заміну диска на новий, якщо ноутбук повільно працює. Перед покупкою необхідно визначитися з типом нового накопичувача. В даний час, крім дуже ємних HDD-накопичувачів, на ринку можна знайти надшвидкі SSD. Вибір другого варіанта неодмінно додасть вашому комп'ютеру бадьорості.

Перегрів процесора і відеокарти

Ще одна причина повільного запуску системи та завантаження веб-сайтів пов'язана з перегрівом. Це серйозна проблема, тому що в крайніх випадках це може призвести, наприклад, до виходу з ладу важливих компонентів. Рекомендується чистити вентилятори і міняти термоінтерфейс не рідше ніж один раз на рік. Ноутбуки не рекомендується розбирати самостійно, для обслуговування і ремонту краще звернутися сюди https://www.aks.ua/remont/noutbuki.html.

Що робити, якщо комп'ютер не запускається?

Безумовно, найгірша ситуація для користувачів, коли лептоп не вмикається взагалі. Однак це не обов'язково означає прощання з улюбленим обладнанням. Причиною може бути, наприклад, зламаний блок живлення або непрацююча кнопка ввімкнення. Тому обладнання в цьому разі потребує діагностики. Подібну процедуру також краще довірити професіоналам СЦ.


 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: