Завантаження ...
banner
banner

Камери iPhone 15 — чим вони особливі та чи варто за них переплачувати?

Восени 2023 Apple представила лінійку iPhone 15 — найбільш обговорюваних смартфонів. Особливо виходу цієї моделі очікували ті, хто використовує гаджет для створення фото та відео. Адже камери в iPhone 15 зазнали суттєвого апгрейду. Що змінилось — розбираймось.

Особливості камер Айфона 15

iPhone 15 оснащений трьома камерами: двома основними та однією фронтальною. Надширококутна та передня камери мають 12-мегапіксельну роздільну здатність. Тоді як ширококутна камера оснащена потужним 48-мегапіксельним сенсором, що є значним покращенням порівняно з 12-мегапіксельними камерами iPhone 14.

Вперше базові моделі можуть знімати з масштабуванням 0,5х, 1х та 2х, що раніше було недоступно для систем із двома камерами. Ця функція стала можливою завдяки інтелектуальній інтеграції апаратного та програмного забезпечення, яка забезпечує 2-кратний зум без втрати якості.

Цікавою особливістю базових моделей iPhone 15 є можливість зберігати зображення у форматі HEIF, який забезпечує кращу якість при меншому розмірі файлів порівняно з JPG. Навіть користувачі, які не є професійними фотографами, зможуть робити надзвичайно чіткі знімки та знімати відео з захопленням найдрібніших деталей.

Ще одна нова функція у лінійці iPhone 15 — це автоматичний перехід у портретний режим. Тепер смартфон здатний розпізнавати людей чи тварин у кадрі та автоматично перемикатися на портретний режим для створення більш ефектних знімків. Користувачі можуть скасувати цей перехід простим доторком до екрана. Крім того, iPhone 15 пропонує можливість змінювати фокус на етапі постобробки фотографій, знятих у портретному режимі. В iPhone 14 зміна фокуса була доступна лише для відео в режимі «Кіноефект».

Ще одне покращення — можливість здійснювати портретну зйомку у нічному режимі. При цьому смартфону потрібно менше часу на обробку знімків, зроблених у темряві. І він не спотворює кольори. До речі, iPhone 15 підтримує Smart HDR 5, що в цілому забезпечує ще кращу передачу кольорів порівняно зі Smart HDR 4 у попередній версії.

Інші переваги смартфона

iPhone 15 оснащений потужним процесором A16 Bionic, який забезпечує блискавичну швидкість роботи та плавний запуск додатків. Незалежно від того, чи ви граєте у ресурсомісткі ігри, чи займаєтеся обробкою відео, цей смартфон впорається з будь-якими завданнями без жодних затримок.

Однією з найбільших переваг iPhone 15 є його «довгограючий» акумулятор, який забезпечує до 1,5 дня активної роботи на одному заряді. І вам не доведеться турбуватися про те, що ваш смартфон розрядиться у найневідповідніший момент.

Але це ще не все! iPhone 15 пропонує низку унікальних функцій, які приємно здивують навіть тих, хто нещодавно користувався iPhone 14. Наприклад, інтерактивний «екран в екрані» Dynamic Island, який забезпечує зручний та інтуїтивний доступ до важливої інформації. Ще одна перевага — це яскравість дисплея до 2000 ніт, що гарантує чудову видимість навіть на яскравому сонячному світлі.

Тож якщо ви є шанувальником технологій, новизни та високої швидкості роботи, перехід на iPhone 15 стане ідеальним рішенням. Ціни Apple iPhone 15 залежать від обсягу вбудованої пам’яті — смартфон доступний у версіях зі 128, 256 та 512 Гб. Якщо ви любите фотографувати та знімати відео, краще обрати більший обсяг памʼяті, адже операційна система займає близько 10 Гб.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: