Завантаження ...
banner
banner

Чи допомагає лайка впоратися зі складною ситуацією

 

Лайки та лайливі слова стали буденністю в сучасному світі. Вирази, які раніше вважалися непристойними, сьогодні тісно переплелися з повсякденним мовленням. Лайку можна почути навіть з вуст маленьких дітей.

Матюки - заборонена, нецензурна лексика, яку людина використовує для вираження свого емоційного стану. Лайливі слова часто вилітають у людини, яка надмірно чимось захоплена, наприклад грою в слот book of ra 6 в онлайн казино. У цьому разі маються на увазі не слова-паразити, а емоційно використані лайки.

Причини існування нецензурної лексики

Людський психічний стан прагне зрозуміти все, що відбувається навколо. Це дає відчуття контролю над ситуацією (хоч і мінімальне). Тому використання нецензурної лексики є найпростішим способом позначити надзвичайний емоційний стан, що виходить за рамки звичайного. Лайка, на думку психологів, допомагає запустити процес контролю над цим станом.

Коли людина вдається до лайливих слів, її психіка намагається захистити себе від втрати контролю та неприборканих емоцій. Функція лайливої лексики полягає в позначенні межі між нормою і не нормою.

Чому сьогодні так багато людей лається

У наш час багато хто часто потрапляє в негативні емоційні стани: люди переживають погані події, відчуваючи їхній вплив на психіку. Людину, яка перебуває в збудженому емоційному стані, розпізнати не складно. Однак складно зрозуміти, як зараз почувається людина або з якої причини вона нервує.

Коли ми чуємо, як хтось виражається матюками, підсвідомо розуміємо його емоційний стан. Відбувається емоційне співпереживання, яке може виявитися корисним для власної психіки.

Як утриматися від лайки

Якщо з якихось міркувань потрібно позбутися лайливих слів, варто розширити свою лексичну базу. Фахівці рекомендують створити власні вирази, натомість наявних. Наприклад, можна придумати нові:

  • Приказки;
  • прислів'їв; 
  • віршики; 
  • слова, які відображатимуть лексичну індивідуальність.

Хоча це може звучати незвично і навіть кумедно, сміх також чудовий спосіб позбавлення від негативних емоцій. Таким чином, ми можемо залишити матюки для ситуацій, коли нам потрібно проявити агресію або роздратування, наприклад, у розмовах із тими, хто не здатен зрозуміти нічого, крім лайки.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: