Завантаження ...
banner
banner

Як швидко та без проблем дістатися до Варшави чи до інших європейських столиць

Польща є найближчим західним сусідом України та водночас членом Європейського Союзу, тому перетнувши українсько-польський кордон пересічні українці можуть вільно подорожувати без віз більшістю країнами європейського континенту. Саме в Польщі на початку повномасштабної війни в Україні, що розпочалася в лютому 2022 року, знайшли прихисток, їжу та житло мільйони українців, частина з яких залишилася і зараз проживає в польських містах та селах, а частина вирушила в пошуках кращої долі в інші держави світу, в тому числі за океан. Саме з польської столиці щоденно відправляється літак до американського міста Чикаго, тому українці, які отримали американську візу відправляються спочатку до Варшави, а вже потім – літаком до США.

Як дістатися з України до Варшави

На сьогодні Україна не має прямого залізничного сполучення з європейськими столицями та іншими містами через різну ширину колій (проїзд залізницею можливий тільки з пересадкою), тому дістатися до Варшави пересічні українці можуть власним автомобілем або на комфортабельному автобусі (для того, щоб гарантовано отримати місце в транспорті загального користування потрібно заздалегідь купити квиток на автобус, що прямує до польської столиці). Автобуси на Варшаву прямують чи не з кожного обласного центру нашої країни, не кажучи вже про столицю, звідки щоденно до Польщі відправляється по кілька автобусів.
Розклад руху автобусів за маршрутом «Київ-Варшава» чи «Івано-Франківськ-Варшава» можна дізнатись з інформації, опублікованій на сайті веб-порталу INFOBUS infobus.eu/ua. Віддаль між українською та польською столицями складає 800 км, які комфортабельний швидкісний автобус може подолати за 10-12 годин, проте плануючи свою подорож потрібно зважати на можливі черги на українсько-польському кордоні (через стояння в черзі на перетин кордону інколи тривалість подорожі зростає на 6-8 годин).

Як придбати квиток на автобус, що прямує до Варшави

Для того, щоб отримати місце в автобусі, який прямує до Варшави, квиток можна замовити заздалегідь на сайті порталу INFOBUS, обравши:

  • транспортну компанію чи фізичну особу-підприємця, що надає послуги з автобусного перевезення пасажирів на міжнародних лініях та порівняти вартість квитків в залежності від типу автобуса чи буса;
  • оптимальний час відправлення автобуса з місця посадки пасажирів з врахуванням можливого часу прибуття до кінцевої точки призначення (більшість пасажирів обирають час подорожі з таким розрахунком, щоб автобус прибував до Варшави зранку чи першій половині дня, а значна частина подорожі припадала на нічні години);
  • місце сидіння в автобусі в залежності від особистих уподобань та за потреби забронювати місце у багажному відділенні автобуса, якщо багаж надто великий.

Вартість квитка на автобус, що прямує до Польщі, у перевізників є різною, проте перед тим як купити квиток до Варшави, потрібно зважати на те, що для студентів, дітей віком до 13 років та для пенсіонерів деякі перевізники пропонують суттєві знижки.

В чому переваги порталу з продажу квитків

Використання функціоналу веб-порталу infobus.eu/ua дозволяє уникнути стояння в чергах на придбання квитків та заздалегідь обрати оптимальний маршрут за часом відправлення та/чи прибуття. Інформація про продаж квитків на міжнародні рейси з Києва, Ужгорода, Тернополя чи інших українських міст до Варшави, Кошіце, Кракова чи Праги оновлюється в автоматичному режимі після кожного введення пошукового запиту.

Обираючи автобуси Ужгород – Будапешт чи Київ – Варшава варто заздалегідь подбати про бронювання квитків на зворотній рейс, які також доступні на сайті порталу. Перед замовленням квитків слід детально ознайомитися з переліком правил та спеціальних обмежень, що опубліковані на сайті.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: