Завантаження ...
banner
banner

Виявили позитивні ефекти жувальних гумок

 

Вчені з Університету Тафтса провели дослідження, у якому вони вивчали вплив безцукрових жувальних гумок на здоров'я. Виявилося, що користь від них значно вища, ніж можна було припустити. Для цього дослідження вони використовували національний банк даних США про стан здоров'я та харчування населення. Інформацію з цієї бази даних часто використовують при вивченні різних захворювань. Крім того, згідно з даними цього дослідження вираз “зажувати стрес” набув нового значення.

Результати проведеного досліду

Вчені виявили 3 позитивних ефекти від вживання жувальної гумки без цукру. Учасники дослідження, які вживали її протягом доби, описували, що ще вони їли і як харчувались. Такі деталі надзвичайно важливі, як знання правильного використання 77 фріспінів від казино. Виявилося, що дієта учасників була більш здоровою, ніж у ті дні, коли вони не користувались жувальною гумкою. Зокрема:

  • зменшувалась кількість перекусів між основними прийомами їжі
  • зменшувалось вживання додаткового цукру
  • це відбувалося через зниження апетиту під час жування гумки
  • людям просто менше хотілося перехопити на ходу булочку або цукерку. 

Дослідники бачать в цьому потенціал для формування звички до здорового харчування через використання жувальних гумок. Ще одним позитивним моментом стало покращення стану зубів, оскільки жувальна гумка дозволяє очищати емаль, а також зменшує ризик виникнення карієсу. Крім того, третім ефектом стало зменшення рівня стресу і тривожності.

Слід зазначити, що жування відноситься до машинної рухової активності, яку люди часто проявляють у миті нудьги: хтось гризе нігті, не помічаючи цього, інші трусять ногою, постукують пальцем і так далі. Жувальна гумка саме дозволяє замінити такі звички. Автори дослідження вважають, що потрібно глибше вивчення механізмів впливу повсякденного використання жувальної гумки без цукру на здоров'я. В майбутньому цей продукт може стати одним із терапевтичних елементів для дієтологів та інших спеціалістів.

Шкідливі наслідки жувальної гумки

Однак, жування жувальної гумки може мати деякі негативні наслідки для здоров'я. По-перше, вона може сприяти розвитку проблем зі шлунком і кишками, оскільки стимулює виділення шлункового соку без приймання їжі. Крім того, надмірне жування може призвести до проблем з щелепою, такими як біль або деформація. Деякі вони містять шкідливі хімічні речовини, такі як аспартам або барвники, які можуть бути проблематичні для здоров'я. 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: