Завантаження ...
banner
banner

Основні способи підключення до Інтернету

Сучасна людина не може уявити своє життя без доступу до інтернету. З його допомогою ми шукаємо інформацію, пересилаємо дані, спілкуємось, дивимося фільми, розважаємось. При цьому існує кілька варіантів підключення, які пропонують своїм клієнтам інтернет провайдери Ніжин. Через наявність вибору користувач губиться та часто не знає, який варіант доступу забезпечить стабільний зв'язок при мінімальній витраті коштів. Щоб відповісти на це питання, потрібно ознайомитись із сильними та слабкими сторонами кожного варіанту.

fy1QnZ5fdxIPwcYgRgsT0kdIx5jxyOjmrotZ8akYtxs3X4SEd2mlMJV5WWxw_0EYzlUaLM3sVomYfqj1FtkxQQ4oVyPlNKovURlkgJ4NX9dv6jXbSL8xJo4BRpcUfULyU8dibwjgSlLdsFYvcbmRgCo

Сучасні варіанти підключення до Інтернету

Комп'ютерні технології та методики передачі сигналів активно розвиваються, через що швидкість підключення суттєво зростає, а географія кабельного підключення розширюється. Зараз використовують п'ять найбільш ефективних та популярних варіантів підключення, які потрібно розглянути більш детально.

Бездротове (Wi-Fi)

Прогресивна технологія WiMAX для домашнього та офісного використання, яка передбачає уловлювання сигналу від провайдера з передачею на модем. Отриманий зв'язок поширюється через Wi-Fi або дротом.

Переваги:

  • є можливість підключення у сільській місцевості;
  • стабільна швидкість до 10 Мбіт/с;
  • портативність та можливість підключення декількох девайсів;
  • доступні тарифи на інтернет;
  • простий алгоритм підключення

Ключовим недоліком є висока вартість обладнання (модему та антени). Швидкість та якість сигналу залежить від віддаленості від вежі-роздавача (15-50 км).

Дротове (оптоволокно)

Найбільш надійний, стабільний та швидкісний варіант доступу до світового павутиння. Суть підключення полягає у передачі сигналу по оптоволоконному кабелю або мідній кручений парі (застарілий варіант). Найпоширеніше рішення для багатоквартирних будинків.

Переваги:

  • швидкість завантаження може досягати позначки 500 Мбіт/с;
  • можна задіяти багато дротів;
  • з інтернетом можна підключити телевізор;
  • є багато тарифів за вигідною ціною.

Досить дорого прокладати кабель у приватні будинки. При підключенні може знадобитися пробивання та штроблення стіни. Це стаціонарний варіант.

Телефонна лінія (Dial-Up та ADSL)

Це найбільш застаріла технологія, але все ж таки вона як і раніше користується попитом. Це актуальний варіант доступу до мережі в сільській місцевості, де немає альтернативних способів, через що телефонний кабель стає актуальним. Технологія Dial-Up не відрізняється високою швидкістю (3-4 Кбіт/с), а продуктивність багато в чому залежить від завантаженості лінії. ADSL трохи швидше, але не більше 8Мбіт/с. Єдиним плюсом є доступність обладнання для підключення.

Мобільний інтернет (3G, 4G та 5G)

Сучасні мобільні провайдери активно пропонують підключення домашнього інтернету через модеми із сім-картою. Також отримувати та роздавати інтернет можна зі звичайного смартфона. Це оптимальний та зручний варіант для роботи через ноутбук чи ПК. При цьому вирішення паралельних завдань ускладнюється.

Це зручний та портативний варіант, який не потребує величезних витрат на закупівлю обладнання чи плату за тарифами. Є варіанти з безлімітним доступом, але навіть такі пропозиції не зможуть працювати швидше ніж 100 Мбіт/с у форматі 4G.

Супутникове

Сучасний варіант доступу до мережі, який забезпечує високу швидкість доступу до Інтернету, незалежно від місця знаходження користувача. Такий варіант зв'язку має суттєві недоліки – громіздке та досить дороге обладнання для підключення. Крім того, за поганої погоди якість зв'язку може просідати. Плата за тарифом також досить висока.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: