Завантаження ...
banner

Матеріали для оправ

Поєднуючи стиль, функціональність та інновації, оправи для окулярів вдало доповнюють образ. Як класичні метали, так і сучасні хай тек оправи для окулярів мають свої унікальні властивості, які впливають на комфорт, довговічність і вигляд. А як вибір матеріалів для оправ впливає на повсякденне використання окулярів — розповідаємо у нашому матеріалі.

Оправи із пластику: види, переваги та недоліки

Пластикові дужки — хороший вибір для тих, хто шукає легкі, доступні та різноманітні оправи. Однак, якщо потрібні більш міцні та довговічні оправи, варто розглянути сплави або титан.

Оправа для окулярів з пластику легка й доступна в широкому асортименті дизайнів та кольорів, вона дешевша за ціною і гіпоалергенна, тож підійде для людей з чутливою шкірою. Проте такі оправи менш міцні, порівняно з металевими, й можуть подряпатися.  

Ацетат целюлози (ZYL)

Це традиційний матеріал для оправ, відомий своєю міцністю, легкістю та багатством кольорів. Він буде відмінним вибором для людей з чутливою шкірою. Однак, оправи для окулярів ацетат можуть бути вразливим до високих температур, що варто враховувати, формуючи стильний образ.

Нейлон

Це ще один популярний вибір, особливо для спортивних окулярів, завдяки своїй гнучкості та стійкості до ударів. Нейлонові оправи легкі та комфортні, але з часом можуть втратити форму.

Особливості оправ з металів та сплавів

Метал завжди асоціювався з міцністю, надійністю та елегантністю. І саме тому оправи з металів та сплавів одні з найпопулярніших сьогодні. 

Нейзильбер

Це сплав для оправи окулярів з міді, нікелю та цинку, він дуже міцний, стійкий до пошкодження, корозії й деформації. Нейзильбер має характерний сріблястий колір з легким жовтуватим відтінком, що надає оправам з цього матеріалу унікального та вишуканого вигляду.

До речі, оправи як культових, так і менш відомих брендів з найрізноманітніших матеріалів можна підібрати в спеціалізованому магазині Оптика Люксор за ціною виробника. 

Монель

Ще один популярний сплав, який легко обробляється. Це поєднання міді й нікелю вирізняється високою міцністю й стійкістю до корозії, він практично не піддається зовнішнім впливам. Оправи з монелю можуть прослужити десятиліттями. Крім того, монель досить легкий і м'який, тому його комфортно носити з окулярами.

Нержавіюча сталь

Це вибір для тих, хто шукає міцність та довговічність, адже такі оправи витримують удари й будь-які пошкодження. Нержавіюча сталь стійка до іржі, корозії й високих температур. Проте такі окуляри важчі й можуть бути менш комфортними для тривалого носіння. 

Алюміній

Легкий, міцний і довговічний метал для виготовлення окулярних оправ, який часто використовують для стильних окулярів. Він не ржавіє і не вицвітає протягом багатьох років, тому такі оправи надовго зберігають свій вигляд і форму. Також алюмінієві оправи не відчуваються на обличчі, що особливо важливо для тривалого носіння. Проте алюміній гірше проводить тепло, через що окуляри можуть запотівати.

Титан

Це один із найміцніших та найлегших матеріалів для оправ — він вдвічі міцніший за сталь, але легший за алюміній. Титанові оправи гіпоалергенні та підходять для щоденного використання навіть людям з чутливою шкірою.

Оправи з золотом

Вишуканий вибір, який підкреслює статус та елегантність. Оправи з золотом міцні й надійні, висока теплопровідність золота робить їх комфортними для будь-якої пори року, адже такі окуляри не запотівають, а оправи не вицвітають з часом. 

Оптичні оправи із натуральних матеріалів

Оправи з різних порід дерева, рогів, морських мушель набирають популярності завдяки натуральному шарму, екологічності й колориту. Вони не лише виглядають стильно, але й комфортні. Проте варто пам’ятати про крихкість і вразливість натуральних матеріалів й використовувати їх бережно. 

Вибір оправи має враховувати стиль життя, вподобання й індивідуальні особливості. Незалежно від того, чи шукаєте ви міцність, комфорт, стиль чи унікальність, в Оптика Люксор знайдеться свій варіант для кожного випадку.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: