Завантаження ...
banner

Шукаємо роботу на Jooble: на що можуть претендувати в Чехії українські жінки

В силу певних обставин багато українців та українок стали вимушеними переселенцями, які знайшли прихисток в багатьох країнах Європейського Союзу, США та Великобританії. Окрім тимчасового безкоштовного житла та соціальної допомоги від урядів держав, що надали притулок біженцям з України, більшість вимушених переселенців намагаються працевлаштуватися в країнах перебування з тим, щоб мати можливість нормально забезпечувати себе та свою сім’ю всім необхідним. За даними уряду Чехії, впродовж 2022-2023 років офіційну роботу тут знайшли більше як 190 тисяч українців, а постійна робота в Чехії для жінок дозволяє їм досить часто відвідувати Україну.     

Якою може бути робота в Чехії для українських жінок

Сьогодні на чеському ринку праці представлено достатньо велика кількість вакансій для працевлаштування жінок з України, більшість з яких складають пропозиції від роботодавців у сфері сільського господарства та соціального напрямку. Для громадян з України в Чехії діє спрощена процедура для працевлаштування з можливістю отримання прав на постійне проживання. Зважаючи на вимоги від потенційних роботодавців українські жінки можуть досить швидко знайти роботу в Чехії, в медичних закладах, на посадах молодшої медичної сестри чи доглядальниці. Серед вимог до претендентів, які найчастіше пред’являють чеські роботодавці, варто відмітити:

  • вік українських жінок, який зазвичай не повинен перевищувати 60 років;

  • освіта – бажано мати середньо спеціальну або вищу медичну освіту, документи про яку повинні бути нотаріально засвідченими (в даному випадку мова йде про можливість працевлаштування в чеські заклади охорони здоров’я);

  • наявність диплому та досвіду роботи, що дозволяє працювати кухарем, адміністратором в готельно-відпочинкових відпочинкових закладах чи ІТ-розробником в одній з компаній.

За умови наявності відповідних документів, автентичність яких буде підтверджена за наслідками перевірки, жінки з України можуть претендувати на укладення трудового контракту з чеськими роботодавцями, які початково пропонують заробіток в 600-800 євро на місяць, що дещо вище, від того, що пропонує пошук роботи Київ на сайті спеціалізованого інформаційного порталу Jooble.

Які документи знадобляться для працевлаштування в Чехії

Для підписання трудового договору з роботодавцем з Чехії жінкам з України, окрім документів що засвідчують наявність совіти та/або відповідної кваліфікації необхідно мати з собою особисті документи, на кшталт оригіналу та копії закордонного та вітчизняного паспорту.

Також українським жінкам (і чоловікам) варто подбати про отримання довідки по відсутність судимостей за злочини, вчинені на території Чехії та виготовити три фотографії розміром 35х45 мм, які знадобляться для оформлення дозвільних документів.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: