Завантаження ...
banner

Як вибрати найкращі курси UI/UX для початківця

Професія вебдизайнера має стабільний попит серед великий іноземних і вітчизняних IT-компаній. Попри те, що UI- та UX-дизайн — це два різні напрями, багато роботодавців шукають одного фахівця, який володіє потрібними навичками. Якщо говорити простими словами, то UI — це про творчість, а UX — про функціонал.

Загалом професія UI/UX-дизайнера вдало поєднує раціональний підхід і креативність, що дає змогу займатися цікавими проєктами й отримувати гідну зарплатню. 

Щоб стати фахівцем у будь-якій галузі, необхідно пройти навчання. Але як вибрати UI UX курси, які допоможуть саме вам, особливо коли треба опанувати нову професію з нуля? Розглянемо це питання разом зі спеціалістами навчального центру FoxmindEd.

Корисні рекомендації, або як не припуститися помилок під час вибору курсів

На українському ринку онлайн-навчання в IT-сфері є сотні навчальних центрів, які пропонують свої унікальні програми для користувачів з різним рівнем, починаючи від новачків і закінчуючи фахівцями, які вже мають досвід у цій галузі.

Щоб не помилитися з вибором програми навчання, зверніть увагу на такі моменти:

  • Віддавайте перевагу курсам UI/UX базового рівня, бо саме вони дають змогу опанувати нову професію, починаючи з найпростіших речей. Потім, коли матимете хоча б невеликий досвід, можна вибрати більш розширену програму навчання.
  • Не попадіться на рекламу, де вам обіцяють вивчення з нуля до просунутого рівня за 10 днів чи кілька тижнів. Ваш прогрес багато в чому залежатиме від власних навичок, хисту та сприйняття нової інформації, але опанувати напрям UI/UX із самих основ за такий короткий термін просто нереально. Якщо подивитися статистику, то середній час навчання становить 3–4 місяці (і це тільки набуття базових навичок з можливістю подальшого успішного працевлаштування на позицію junior).
  • Вибирайте програму навчання з мінімумом теоретичних знань. Для більшості спеціальностей в IT ключову роль відіграє саме практика, тому чим більше її буде — тим краще.
  • Спочатку пройдіть пробний урок. Багато навчальних центрів пропонують взяти участь у безкоштовному онлайн-вебінарі або презентаційному уроці, на якому вам розкажуть про особливості професії, можливості кар’єрного зростання, орієнтовний рівень заробітної платні й інші важливі моменти. 
  • Довіряйте фахівцям, але перевіряйте їх. Якщо вам сподобалася конкретна компанія і програма, не полінуйтеся та пошукайте відгуки від реальних людей, що пройшли навчання. 

Ще один важливий момент: будь-які знання потребують практичної реалізації. Якщо ви пройшли курси навіть початкового рівня, намагайтесь якнайшвидше перетворити здобутий багаж знань на практичну користь.  

Які існують формати навчання UI/UX-дизайну

Формат навчання — ще один важливий критерій вибору курсів. Є два основних формати — самостійне опанування професії або навчання з куратором (ментором). 

Перший варіант дає змогу здобувати знання за зручним графіком і тоді, коли ви маєте на це час та настрій. Крім того, курси для самостійного вивчення матеріалу обійдуться дешевше, ніж навчання з викладачем, але їхня ефективність досить мала.

Навчання з ментором вважається прогресивною і кращою методикою, тому що ви не тільки здобуваєте більш глибокі та добре структуровані знання, а й можете безпосередньо спілкуватися із фахівцем-практиком. До того ж ментор стежить за вашим особистим прогресом, дає і перевіряє завдання, допомагає набути необхідних навичок та розкрити свій потенціал.

Якщо вам потрібні якісні навчальні програми зі спеціальності UI/UX-дизайнера або курси програмування з нуля — звертайтеся до фахівців центру FoxmindEd, які допоможуть зробити перший крок до опанування нової престижної професії у сфері IT.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: