Завантаження ...
banner

Модні тенденції осені 2024: базовий одяг та багатошаровість

Настання осені – чудова нагода, щоб поповнити гардероб актуальними новинками. В сезон осінь-зима 2024-2025 перекочують деякі гарячі тренди минулих років, але дизайнери підготували й зовсім несподівані свіжі ідеї. Такі бренди, як OneByOne, продовжують робити ставку на зручність та індивідуальність, використовуючи при цьому найякісніші матеріали. Індивідуальність проявляється через колір, тканину, силует, або комбінацію цих трьох параметрів. 

За минулі кілька років українським жінкам та дівчатам довелося ментально подорослішати, і жіночий одяг One by One чітко це демонструє. Естетика 2000-х років, хоча ще зустрічається у каталозі бренду, але більше не домінує у нових колекціях.

Натомість помітні зрушення у бік елегантного та вишуканого одягу — це основна ідея, яку більшість світових дизайнерів та будинків моди просувають у поточному сезоні осінь-зима. Добре скроєні костюми піджак + спідниця, пальто по фігурі, елегантні сумки, стильне взуття та шикарні сукні-футляри створюють гардероби, які більше відповідають сильним жінкам, а не маленьким дівчаткам. Базові речі, які оптимально підходять під ваш стиль, будуть актуальні завжди!

Ключові елементи базового гардероба

Базовий гардероб можна вважати одним із найгеніальніших винаходів у світі моди. Він дає можливість швидко позбутися одвічних жіночих страхів, що зовсім нема чого одягнути й складно підібрати одяг для важливої події. Щоб не впадати у подібну паніку, потрібно придбати набір класичного одягу, який легко комбінуватиметься з багатьма іншими речами. При цьому абсолютно не обов'язково жіночий базовий гардероб формувати з дорогих речей.

Спочатку слід визначитися з набором одягу, який буде найбільш потрібним у вашому гардеробі. До цього списку традиційно входять:

  • кілька жіночих футболок,
  • спідниця,
  • штани,
  • топ,
  • сукня,
  • джинси,
  • блузка,
  • светр,
  • куртка,
  • кардиган,
  • жакет,
  • пальто,
  • класичне взуття.

Бажано, щоб із цього переліку у вашій шафі постійно напоготові знаходилося щонайменше 7–8 предметів одягу. Це дозволить щодня створювати новий образ та не повторюватися протягом тижня.

Вибір базової капсули гардероба безпосередньо залежить від занять жінки. Ідеальним варіантом для молодих мам та домогосподарок стануть джинси, футболка та стильна куртка. Діловим жінкам, які працюють в офісах, слід придбати суворого крою сукню, тренч з поясом і туфлі на підборах.

Основні принципи вибору одягу для базового гардероба

Перш ніж комплектувати свій гардероб новомодними моделями, слід подбати про достатню кількість хороших базових речей, фасон яких має ідеально пасувати вашій фігурі. Для бази слід вибирати стильні речі, причому не обов'язково орієнтуватися на модні тренди.

Існує низка основних принципів, за якими слід формувати свій базовий гардероб:

  • Необхідно вибирати речі, що відповідають вашому стилю життя, в яких ви почуватиметеся комфортно, як фізично, так і психологічно. Різні елементи одягу та взуття повинні легко поєднуватись між собою для отримання стильного образу, що відповідає вашому світовідчуттю та інтеграції в соціумі.
  • Слід вибирати речі виключно з якісних матеріалів, оскільки вони повинні прослужити мінімум кілька сезонів при найактивнішому носінні.
  • Речі повинні ідеально підходити під вашу фігуру та розмір прямо зараз. Не слід підбирати для бази речі, що не відповідають вашій розмірній лінійці, сподіваючись схуднути або погладшати.
  • Концентрувати увагу варто не на модних трендах, а ідеальному фасоні. Для базового гардероба важливо підбирати речі, які підкреслять чесноти фігури та приховують її недоліки.

Шари як основа осіннього стилю

Осінь – час, коли погода нестійка і вранці може бути сонячно, а ввечері вже холодно. Саме тому багатошаровість стає ключовим елементом осіннього гардероба. Вона дозволяє створити стильні образи, які будуть не лише актуальними, але й комфортними в будь-яких погодних умовах.

Багатошаровість – це мистецтво поєднання різних за фактурою та кольором речей для створення гармонійного образу. Вона не тільки практична, а й дозволяє підкреслити індивідуальність та додати глибини вашим нарядам.

Ключ до успішної багатошаровості – вибір правильних речей. В основі образу має лежати базовий одяг: светр, сорочка, джинси або штани. Поверх них можна накинути кардиган, жакет або куртку. Для створення теплішого образу можна додати водолазку, жилет або тонкий светр.

Важливо пам'ятати про текстури. Поєднання різних фактур – шовку, вовни, шкіри, – додає образу різноманітності та робить його цікавішим. Наприклад, кофта з джинсовою сорочкою та піджаком створить стильний та багатогранний образ.

Аксесуари, які завершують образ

Сезон холодної погоди розпочався, тому багато хто поспішає сховати далеко у шафу легкі літні речі, а разом з ними й улюблені аксесуари. А даремно! Восени, щоб виділитися з натовпу та почуватися максимально комфортно, теплу куртку або пальто конче необхідно доповнити відповідними елементами гардероба. Ось кілька пропозицій:

  • Протисонцеві окуляри. У більшості жінок цей аксесуар міцно прив'язаний тільки до спекотної пори року. Але очі варто берегти завжди, як тільки ви відчуваєте дискомфорт від сонячного світла. Ультрафіолетові промені впливають на очі навіть за похмурої погоди, і багато людей примружуються, самі не розуміючи, чому. Це негативно впливає на шкіру навколо очей, та призводить до появи зморшок. Але набагато більша шкода завдається організму через те, що при перенапрузі м'язів очей може статися спазм, який викликає головний біль, сльозотечу й погіршення зору. Саме тому не варто відмовлятися восени від протисонцевих окулярів. Потрібно тільки підібрати модель зі спокійнішою оправою, яка пасуватиме вашому осінньому стилю.
  • Рукавички. Захищати руки від вітру та холоду варто не лише взимку, а й восени, адже при зниженні температури шкіра сохне, тріскається та втрачає свою молодість. Рукавички – чудовий спосіб вберегти шкіру рук одночасно підкресливши свій стиль, діловий чи романтичний. Вони можуть бути дуже короткими або закривати зап'ястя. 
  • Ремінь. Широкий чи вузький – вибирайте ремінь за своєю фігурою. Навіть якщо вам здається, що вона недосконала. Використовуйте ремені не як необхідність, а як елемент образу і носіть їх з пальто, плащами, куртками (навіть об'ємними!) та джемперами. Три-чотири різні за стилем та кольором ремені дадуть вам можливість легко змінювати свій образ без глобальної зміни в гардеробі.
  • Броші. Брошка – універсальна прикраса. Не купуйте шапки та берети з нашитими бусинами та стразами. Брошки дозволять змінювати той самий головний убір залежно від вашого настрою та верхнього одягу. Сьогодні у вас берет зі стразами від Сваровські, завтра — з благородними перлами, а за тиждень на ньому з'явиться руда лисиця чи кумедний сніговик. 

Як адаптувати свій гардероб під власний стиль

Щоб зробити осінній гардероб справді унікальним і яскравим восени, важливо додати трохи індивідуальності в кожен образ. Почнемо з базових речей, які легко поєднувати: класичні джинси, светри, прості пальта чи жакети. Ці речі зазвичай виконані у нейтральних кольорах — сірий, чорний, бежевий, тому до них можна додати щось яскраве або цікаве за текстурою. Наприклад, кольорову хустку або великий шарф з яскравим принтом — це одразу змінить настрій усього образу.

Аксесуари — ще один крутий спосіб виділитися. Чорний блейзер матиме зовсім інший вигляд, якщо додати до нього масивний ланцюжок або цікаві сережки. Якщо ж ви хочете залишатися в рамках класики, обирай аксесуари в теплих осінніх відтінках — наприклад, карамельний або теракотовий пояс може стати цікавим акцентом.

Що стосується взуття, то восени можна гратися з текстурами та матеріалами. Наприклад, базові ботильйони з замші додадуть м'якості образу, а шкіряні — зроблять його сміливішим. Спробуйте також кольорові або принтовані варіанти — взуття з текстурою під зміїну шкіру чи леопардовий принт зробить ваш лук неперевершеним.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: