Завантаження ...
banner
banner

Загадкова підводна річка на дні Чорного моря (ФОТО)

Загадкова підводна річка на дні Чорного моря (ФОТО) фото

Знаходиться це природне диво в районі Босфорської протоки. Фактично це придонна течія дуже солоної морської води. Тут виявили навіть водоспади. Але що дивно: на її «берегах» знаходяться дерева і різна рослинність. Є припущення, що ця підводна річка стане шостою в світі за обсягом води. Вона в 10 разів перевершує за величиною Рейн, повідомляє: ochmanity

Це відкриття може допомогти вченим пролити світло на те, як в глибинах океану, далеко від живильної води, могло зберегтися життя. Підводна річка в деяких місцях досягає 115 метрів в глибину!

Вчені з Лідського університету використовували роботизований підводний човен для вивчення глибокого каналу, знайденого на морському дні. Дамби і заплави підводної річки дуже схожі на будь-яку річку на Землі. Але що цікаво: вири в ній закручуються Не проти годинникової стрілки (як зазвичай в Північній півкулі), а за нею.

Вода в підводних ріках щільніша, ніж морська, тому вона солоніша і містить багато домішок. Підводні річки здатні забезпечити життя на глибині поживними речовинами і компонентами. Це не перша виявлена ​​підводна річка. Так, Анатолій Белощін з групою водолазів виявив підводну річку сенот Ангеліта в водах Мексики.

Джерело

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: