Завантаження ...
banner
banner

Інтервальне голодування. Що це і для чого потрібно

Інтервальне голодування. Що це і для чого потрібно  фото

Інтервальне голодування – це популярна система харчування, особливості якої – у тимчасовій відмові від їжі. Її принципи описало видання Esquire.

Добу, згідно з цією системою, ділять на два "вікна". В одному з них відбуваються всі прийоми їжі за день, у другому – голодування. У цей час не можна їсти, але можна пити воду, чай, каву без цукру, відвари трав.

Співвідношення "вікон" зазвичай таке: 12/12, 10/14, 1/23 і 8/16. Перша цифра в цьому співвідношенні – години прийому їжі, друга – голодування. Найпростіші варіанти – перший і останній. У цих випадках досить просто відмовитися від пізньої вечері та раннього сніданку.

У періоди голодування в організмі запускається процес розщеплення жиру замість глюкози. Це дозволяє позбутися від надмірної ваги. Водночас відбувається виведення відмерлих клітин і їхнє оновлення.

Інтервальне голодування здатне також нормалізувати рівень цукру у крові та відновити чутливість клітин до лептину – гормону, що відповідає за регулювання апетиту. Така система харчування заспокоює процеси запалення і бродіння, нормалізує тиск.

Практика інтервального голодування забезпечує почуття легкості та бадьорості, допомагає краще зосередитися і протистояти стресам.

Потенційна шкода інтервального голодування в тому, що разом із розщепленням жиру в організмі можуть згорати амінокислоти та білки, що відповідають за пружність м'язів.
Перш ніж переходити на таку систему харчування, необхідно проконсультуватися з терапевтом.

Джерело: gordonua.com

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: