Завантаження ...
banner
banner

ЛІКАРІ НАЗВАЛИ 5 ПРОДУКТІВ, ВІДМОВИВШИСЬ ВІД ЯКИХ ВИ ПРОЖИВЕТЕ ДОВШЕ

ЛІКАРІ НАЗВАЛИ 5 ПРОДУКТІВ, ВІДМОВИВШИСЬ ВІД ЯКИХ ВИ ПРОЖИВЕТЕ ДОВШЕ фото

Їжа суттєво впливає на якість і тривалість нашого життя Лікарі з клініка Майо назвали п’ять продуктів, які скорочують наше життя.

Про це пише портал Eat This, Not That, передає "Дивогляд".

УЛЬТРАОБРОБЛЕНА ЇЖА

Чипси

Чипси

Фото: Shutterstock

Дослідження, опубліковане у журналі Mayo Clinic Proceedings, показало, що збільшення вживання продуктів глибокої переробки пов’язане зі збільшенням рівня смертності у загальній популяції людей.

ПЕРЕРОБЛЕНЕ ЧЕРВОНЕ М’ЯСО

Ковбаса

Ковбаса

Фото: Shutterstock

Регулярне споживання обробленого м’яса пов’язане зі збільшенням ризику серцевих захворювань, раку, особливо раку товстої кишки, та ранньої смерті. Оброблене м’ясо містить бекон, ковбаси, сосиски, шинку, м'ясні делікатеси, м’ясні консерви, в’ялене м’ясо, тощо. У цьому м’ясі, як правило, міститься багато насичених жирів, натрію та нітратів або нітритів, які, як вважають, пов’язані з ризиками для здоров’я.

СМАЖЕНА ЇЖА

Смажена їжа

Смажена їжа

Фото: Shutterstock

"Дослідники пов'язують смажену їжу з діабетом 2 типу та проблемами з серцем, але дослідження також показують, що щоденне вживання смаженої їжі може скоротити ваше життя",-зазначає Mayo Clinic Minute. За словами Стівена Копецького, доктора медичних наук, кардіолога з клініки Майо, наш організм просто не пристосований до такої кількості смаженої їжі, яка існує сьогодні.

"Якщо у вас дизельний двигун, ви не заливаєте бензин у свій дизельний бак", - каже він.

ЗАБАГАТО ЦУКРУ

Цукор у їжі

Цукор у їжі

Фото: juvenon.com

"Наявні основні наукові дані, дані спостережень та результати клінічних досліджень свідчать про те, що зменшення споживання доданих цукрів, особливо доданої фруктози, може призвести до зниження захворюваності, пов'язаної з діабетом, і потенційно передчасної смертності", - йдеться у дослідженні, опублікованому у журналі Mayo Clinic Proceedings.

На індивідуальному рівні обмеження споживання продуктів харчування та напоїв, що містять доданий цукор, особливо додану фруктозу, може бути однією з найефективніших стратегій забезпечення міцного здоров'я майбутнього, переконують дослідники.

І мова йде не лише про рафінований цукор, а й про його здорові альтернативи, такі як агава, сироп фініків чи тростинний сироп.

НАДМІРНА КІЛЬКІСТЬ АЛКОГОЛЮ

Алкогольна напої

Алкогольна напої

Фото: Shutterstock

"Майте на увазі, що навіть помірне вживання алкоголю не є небезпечним", - пишуть співробітники клініки Майо, - "Наприклад, навіть люди, які п'ють менше (ті, хто випиває не більше одного напою на день), мають невеликий, але реальний, підвищений ризик деяких видів раку, таких як рак стравоходу".

Тим часом надмірне вживання алкоголю може призвести до панкреатиту, пошкодження серцевого м'яза, що призводить до серцевої недостатності, хвороб печінки, інсульту, самогубства та пошкодження мозку, а також раптової смерті. На думку експертів, навіть якщо ви п'єте не багато, уникайте найгірших алкогольних напоїв для свого тіла.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: