Завантаження ...
banner

Хвороби по знакам Зодіаку. Дуже корисна інформація!!!

Хвороби по знакам Зодіаку. Дуже корисна інформація!!! фото

Оскільки кожен знак Зодіаку відповідає за частину тіла, орган або систему органів, то можна успішно використовувати цю інформацію для діагностики людини за гороскопом. Ретельно вивчивши гороскоп можна з високою часткою ймовірності відзначити найбільш вразливі місця людського тіла, за якими піде хвороба і час, коли механізм хвороби буде запущений.

Під час написання даної статті я використовувала свій накопичений досвід, який звіряла з даними лікаря-астролога Лариси Назарової (книги цього автора я рекомендую прочитати всім, хто глибоко цікавиться темою медичної астрології).

Хвороби Овнів

Господар Овна Марс пов’язаний з верхньою частиною голови, обличчям (без нижньої щелепи), мозком, гайморовими і лобовими пазухами, очима, зовнішнім і внутрішнім вухом, зубами, носом. Також Марс забезпечує живлення мозку киснем через циркуляцію крові. В астрології Марс надає принцип активності, в організмі – це м’язова активність, яка підсилює газовий обмін в організмі. Чим краще працюють м’язи, ніж більш фізично активною є людина, тим краще її клітини насичені киснем, тим менше вона хворіє.

Якщо ж енергія Марсу не використовується повною мірою – це призводить до різних травм (коли людина чимось незадоволена, вона весь час вдаряється), запальних захворювань, головних болів, розладу мозкового кровообігу. Якщо у Марсу або Овна в гороскопі напружені аспекти, то дуже ймовірні проблеми з циркуляцією крові, збіднення енергії.

Проблемний Марс часто свідчить про сильну дратівливість людини, яка забирає у неї всі сили. Постійні викиди адреналіну призводять до нервового виснаження, а коли організм ослаблений – починає чіпляти різні болячки. «Улюблені» хвороби Овнів – запалення, лихоманки, невралгії. Невикористана енергія Марса звертається проти самого носія і може завдати великої шкоди здоров’ю.

Тому в профілактиці захворювань при ураженому Марсі обов’язкові заняття спортом, який зміцнить здоров’я і зробить людину більш сильною і витривалою. Крім того, Овнам просто необхідна самостійність, їм потрібно відчувати, що в житті багато чого залежить від них. Оскільки Марс особливо сильний в чоловічих картах, то це твердження особливо справедливо для всіх чоловіків – відчуття себе господарем становища робить чоловіка сильним впевненим в собі. Однак і жінкам з сильним Марсом протипоказано рабське підпорядкування – інакше все це виллється в агресію і проблеми зі здоров’ям.

Хвороби Тельців

Як правило, Тельці мають міцне здоров’я. У Тельця є велика здатність до опору хвороб, і якщо в його житті все гармонійно (управителька Тельця Венера – богиня краси і гармонії) – то серйозно хворіти він не буде.

Але от якщо гармонії немає, то Телець може впасти в депресію і опірність його організму сильно знизиться. Найслабше місце Тельців – горло, тому всі ангіни, фарингіти, ларингіти і інші «горлові» недуги – його вірні супутники. Горло нерідко стає осередком інфекції для всього організму.

Також до хвороб Тельців відноситься зайва вага, цукровий діабет, захворювання щитовидної залози. Крім того Тельці схильні до захворювань статевої сфери. Найкращими ліками для цього знака є приємна і високооплачувана робота. Також дуже корисно Тельцю співати – через голосові вібрації стимулюється весь організм. Доброю віддушиною для Тельця є робота в саду, вирощування квітів.

Хвороби Близнюків

Управитель Близнюків – Меркурій відповідає за нервову діяльність, і пов’язані з корковою системою мозку, в якій йдуть розумові процеси. Він відповідає за передачу нервовими імпульсами команд головного мозку, і в цьому проявляється суть Меркурія, як провідника і посередника. Часті хвороби Близнюків – це нервові розлади, безсоння, вегето-судинна дистонія. Також Близнюки відповідають за зір (тому серед представників цього знака чимало короткозорих), язик, дихальна система, кисті рук і пальців.

У стресових ситуаціях Близнюки можуть цілком реально позбутися дару мови, у них може з’явитися утруднення мови, заїкання. Нерідко представники цього знака страждають нервовим кашлем, бронхітами, астмою. Для Близнюків згубна нудьга і нерухомість. Їм потрібно бути в соціумі, спілкуватися, багато рухатися, дізнаватися щось нове – тоді їх життєвий тонус буде в порядку і хвороба, якщо навіть і з’явиться, швидко пройде. Також Близнюкам показані дихальні вправи і спорт на свіжому повітрі.

Хвороби Раків

Господар Раків – Місяць керує шлунком і стравоходом, а також процесом переварювання і засвоєння їжі. Будь-яку інформацію, яка надходить до Раку, він повинен переварити. Якщо ж «їжа» не засвоюється – вона відторгається – в цьому суть психології Рака.

Також Рак управляє в організмі рідиною, слизовими оболонками, але головне – слизовою оболонкою шлунка. Тому якщо Рак не задоволений життям, якщо у нього постійний стрес – то його переслідують всілякі гастрити, виразки, нетравлення, нудота і інші прояви «шлункових» хвороб.

Якщо Рак незадоволений своїм сімейним життям (а задоволений він буває вкрай рідко), то він впадає в неврастенію, яка також знаходить вихід в першу чергу в захворюваннях шлунка. Місяць у жінок пов’язаний також з материнською функцією і грудьми, тому можливі захворювання відтворює сфери та молочних залоз (пухлини, мастити).

Для здоров’я Раку необхідний домашній комфорт, своєчасне і правильне харчування, водні процедури, робота, яка приносить задоволення. Не варто забувати Ракам про цикли Місяця, особливо про повню і молодик, на час яких потрібно забезпечити собі максимально щадний режим.

Хвороби Левів

Лев – самий вітальний знак Зодіаку, адже управитель його – Сонце – символ самого життя. Лев пов’язаний з творчим розкриттям, творенням, любов’ю, вічним життям, що виявляється через народження і виховання дітей. Лев є центральним знаком Зодіаку і управляє він центральним органом людського тіла – серцем. Якщо у Лева болить серце, значить, він не зміг реалізувати себе, не зміг досягти визнання. Визнання і любов – запорука гарного самопочуття і міцного здоров’я Лева.

Якщо в гороскопі сонячного Лнва є напружені аспекти до Сонця – це створить труднощі в реалізації свого «Я». Негативні аспекти до Сонця створюють перешкоди в творчому самовираженні, проблеми в любові, бездітність. В результаті Лев глибоко нещасний, його серце стискається від туги, що є першою ознакою стенокардії.

Лев, який не отримує належної любові сам перестає випромінювати любов, у нього можуть розвинутися серйозні серцеві і судинні захворювання. Запорука здоров’я Лева – це наявність в його житті кохання, причому не тільки від оточуючих, але і до самого себе.

Леву потрібно навчитися любити себе, не збирати образи, не озлоблятися, а зберігати великодушність, незважаючи ні на що. Крім того Леву вкрай важливо знайти в житті справу, яка приносила б йому радість і реалізацію своїх талантів. Тільки тоді Лев розквітне, швидко вибереться з усіх хвороб, і буде радувати оточуючих красою і широтою своєї душі.

Хвороби Дів

Діва в Зодіаку відповідає за здоров’я, вона любить доглядати за своїм тілом. Тому якщо Діва буде виконувати принципи свого знака: піклуватися про своє здоров’я і дотримуватися правил гігієни, то вона може пережити своїх міцніших однолітків. Діва має двох управителів – Прозерпину і Меркурій.

Перша планета відповідає за імунну систему, друга – пов’язана з діяльністю лівої півкулі мозку. Слабким місцем Діви є кишечник – багато недуг цього знака починаються з проблем з травленням. Млява перистальтика кишечника послаблює весь організм, печінку, нервову систему.

До Діві починають чіплятися хвороби . Крім того, Діва може страждати від перенапруг (адже це найбільш працьовитий знак Зодіаку!) аж до нервового виснаження. Оскільки Діва заточена на інтелектуальність, тривала напруга мозку може привести до сильної ментальної втоми і неврозу. Діві потрібно пам’ятати, що її здоров’я тісно пов’язане з її діяльністю.

Робота повинна бути Діві в радість, в ній повинні бути присутніми необхідний для Діви аналіз і синтез. Цьому знаку потрібно ретельно дбати про кишечник, не допускати запорів, отруєнь – важливо стежити за якістю спожитої їжі. Потрібно також дотримуватися режиму праці та відпочинку, серйозно ставитися до дієти.

Хвороби Терезів

Покровителем Терезів є Хірон – він відповідає за гармонійні стосунки з людьми і світом. Тому для Терезів дуже важливо знаходиться серед людей, вони більше, ніж інші знаки потребують товариства, партнера. Пошук ідеального партнера становить сенс життя багатьох представників цього знака. Другий управитель Терезів – Венера дає Терезам чарівність і чуттєвість, заточенность на добрі стосунки. Якщо ж особисте життя або шлюб Терезів не складається, вони відчувають глибоке розчарування, яке може сильно підірвати здоров’я.

І в першу чергу у Терезів страждають нирки. Іншим слабким місцем цього знака є поперековий відділ хребта і нервова система. Також хвороба може піти по ендокринній системі, яка є найважливішим чинником дотримання гомеостазу в організмі. Порушується гомеостаз, інакше кажучи – гармонія в організмі, і хвороби починають нашаровуватися одна на іншу. Тому якщо Терези довгий час знаходяться в пригніченому стані – це сигнал до того, що потрібно звернути увагу на нирки. Інакше можуть початися хронічні інфекції, порушитися обмін речовин, захворіти хребет…

Головна запорука здоров’я Терезів – психологічна гармонія. Будь-які конфлікти згубні для представників цього знака, для них важливо подобатися всім без винятку. Важливо звертати увагу на зовнішній вигляд, адже внутрішня гармонія починається з гармонії зовнішньої. Потрібно щадити область попереку і час від часу робити контрольні аналізи сечі.

Хвороби Скорпіонів

Скорпіон – найсильніший і найбільш незвичайний знак Зодіаку. Господар Скорпіона – Плутон управляє смертю, сексом, таємницями, глибинної трансформацією, магією, здатністю відроджуватися з попелу. Зі Скорпіоном пов’язані всі надздібності людини: вміння виживати в будь-яких умовах, долати нездоланні труднощі, заглядати в глибини непізнаного… Скорпіон живе, що називається, на межі.

Зовні спокійний і замкнутий, він шукає або створює критичні ситуації – саме в таких ситуаціях він відчуває себе повноцінно. Його приваблюють ризик, екстрим, прикордонні стани свідомості, сексуальний екстаз. Якщо Скорпіон не знаходить способу випустити потужну сексуальну енергію, то він стає надзвичайно конфліктним і отруйним – буде непереливки нікому, хто попався на його шляху, а якщо такого немає, то й самому Скорпіону.

Нереалізований Скорпіон енергія надзвичайно руйнівна. Це призводить до різних психічних захворювань (фобій, манії), проблемою зі статевою сферою, з органами малого таза (матка, сечовий міхур, пряма кишка), з ендокринною системою. У важких випадках поразки Плутона виникають злоякісні пухлини.

Типовими захворюваннями Скорпіонів є венеричні хвороби, позаматкова вагітність, захворювання прямої кишки. Шлях до здоров’я у Скорпіона лежить через культуру сексуального життя і розвиток здатності йти назустріч до партнера. Якщо Скорпіон зможе відмовитися від своїх пристрастей і жити в ім’я інших – то проживе довге і щасливе життя. Скорпіон може чудесним чином перемагати навіть найстрашніші і невиліковні хвороби – якщо у нього є стимул і не втрачений сенс життя.

Хвороби Стрільців

Управитель Стрільців – Юпітер вважається планетою щастя, удачі, світоглядних пошуків і соціальної справедливості. Від Юпітера Стрільці отримують життєрадісність, енергійність, бажання допомагати і сприяти іншим, вчити всіх життя, прагнути до розширення кордонів своєї свідомості. Стрільці від народження, як правило, наділені хорошим здоров’ям, люблять спорт, подорожі, активний спосіб життя. Оскільки Юпітер – найбільша планета в Сонячній системі, і в усьому, що роблять Стрільці відчувається масштабність.

Розмінюватися на дрібниці вони не люблять, для них головне – це сформулювати ідею, поставити завдання – а як її виконувати, нехай вирішують інші знаки Зодіаку. Один з архетипів Стрільця – Прометей, що приніс людям вогонь, за що був прикутий богами до скелі, куди щоночі прилітав орел і клював його печінку.

Печінка – одне зі слабких місць Стрільця, тому всі печінкові недуги (цирози, холецистити, гепатити) – часті супутники представників цього знака. Крім того, енергія Стрільця пов’язана зі стегнами і тазом. Тому переломи кісток тазу, неврити і защемлення сідничного нерва – також в зоні ризику у Стрільців.

Скутість, неможливість проявити розмах в справах згубні для Стрільця – це кидає в найсильнішу депресію, а якщо змінити ситуацію можна, то розчарований Стрілець стає цинічним, «жовчним». Жовчність отруює життя не тільки Стрільця, але і його оточення. Іншими хворобами Стрільців є ожиріння і склеротичні процеси. Склеротичні зміни призводять до спазму судин, що може стати причиною інсультів. Щоб уникнути проблем зі здоров’ям, у Стрільців завжди повинна бути велика мета в житті. Як тільки у нього з’являється нова ідея – хандра злітає з нього відразу. А якщо за рясною трапезою Стрілець буде згадувати про уразливість печінки – то легко обійде всі недуги.

Хвороби Козерогів

Козероги часто мають в дитинстві слабке здоров’я, але з віком воно зміцнюється. Відбувається це тому, що управитель Козерога – Сатурн має репутацію шкідливої ​​планети до тих пір, поки людина не навчиться працювати з її енергією. А для цього потрібні роки і навіть десятиліття. З роками разом з самодисципліною, терпінням, смиренням і аскетизмом поліпшується здоров’я, зростає життєва сила, і Сатурн дає людині надзвичайно цінні якості – мудрість, працьовитість, неординарність мислення. Іноді енергію Сатурна порівнюють з хрестом, який людині потрібно нести все життя.

Тому найслабшим місцем Козерога є хребет і суглоби: ноша може бути занадто важкою… Особливо великих навантажень у Козерогів піддаються колінні суглоби – є опорними точками всього скелета. Серед частих захворювань Козерогів – артрити, артрози, остеохондрози, склерози, радикуліти, паралічі.

Часто у Козерогів погані зуби і шкіра. Другий управитель – Уран може спровокувати переломи кісток, крововиливи, судоми, розрив жовчного міхура. Тернистий життєвий шлях і непосильне навантаження часто призводить Козерога до надриву, що може спричинити за собою хвороби. Хворіють Козероги довго, одужують повільно і часто кармічний сенс хвороби – це відпочинок, якого Козеріг дуже потребує.

Відпочивати Козерогу просто необхідно. Якщо діяльність цього знака пов’язана з фізичною працею, то показаний пасивний відпочинок: театр, кіно, пляж, ліс або просто вдома з цікавою книгою. Якщо ж робота сидяча, то Козерогам обов’язково потрібно займатися спортом, особливо корисні вправи для хребта, плавання. Також цього аскетичному психотипу не можна забувати про повноцінне харчування: фрукти, м’ясо, горіхи, обов’язково включати в раціон продукти багаті кальцієм: сир, сир, молоко.

Хвороби Водоліїв

Управитель Водолія – ​​Уран дає йому таку потужну «електричну» енергію, що не кожен представник цього знака вміє нею керувати. В результаті блискавки, які виникають в водолійську мозку, б’ють його самого. Наприклад, Водолій може так захопитися якою-небудь ідеєю, що сильно перевантажити свою нервову систему, якій разом з Меркурієм управляє Уран. Але якщо Меркурій управляє передачею інформації в нервових клітинах, то Уран відповідає за всю нервову тканину і забезпечує вищу нервову діяльність людини.

Під Ураном також знаходяться всі тонкі структури: мозок, очі, слуховий нерв. Тривала і напружена мозкова діяльність призводять Водоліїв до порушень сну, істерій і нервових розладів, які проявляються на соматичному рівні. Виходити на світло це може у вигляді хвороб серця, хвороб жовчного міхура або слабкості в ногах.

Серед типових хвороб Водоліїв – тромбофлебіти, судоми ніг, защемлення сідничного нерва, розтягнення гомілковостопних зв’язок. Також до «водолійських» болячок можна віднести невралгії, порушення зору, порушення кровообігу (інсульти, інфаркти). Серед Водоліїв часті нещасні випадки з електрикою, блискавкою, радіацією.

Найкращими ліками від хвороб для Водоліїв є підтримка друзів, незвичайні види діяльності (інші світи, таємні знання), різні пригоди. Важливо Водолія освоїти принцип другої планети управительки знака Сатурна – навчитися самодисципліни і планування, тоді результати ментальної напруги Водолія буде видно не тільки йому, але і оточуючим, і визнання буде для цього знака бальзамом, що рятує від усіх хвороб.

Хвороби Риб

Управитель Риб – планета Нептун, пов’язаний з правою півкулею головного мозку і відповідає за абстрактне мислення, тому Риби частіше за інших знаків живуть в світі мрій і фантазій. Риби неймовірно чутливі, тому недосконалість світу для них практично нестерпна.

В якість захисту Риби використовують самообман і відхід від реальності, звідси випливають такі «риб’ячі» хвороби, як алкоголізм і наркоманія. На фізичному рівні Риби пов’язані з ендокринною системою, лімфатичною системою, яка, по-перше, очищає організм, а по-друге, є частиною імунної системи.

Поки Риби віддаються мріям і вальяжно плавають в океані свого придуманого світу – вони здорові і бадьорі. Але якось тільки Рибам доводиться зіткнутися з суворими реаліями життя і пережити тривалий стрес, в їх організмі починає накопичуватися продукти розпаду адреналіну і лімфатична система зашлаковуватися отрутами.

Засмічення організму токсинами призводить до алергій, різних шкірних хвороб, найпоширеніші з яких – екзема і псоріаз. Якщо у Риб виникла алергія, значить, імунна система дала збій. Крім того, вразливим місцем Риб є психіка. Страхи і переживання ведуть до порушень сну, занепокоєння, нав’язливих станів. Може страждати зір, в тому числі і внутрішнє чуття, яке в нормальному стані у Риб розвинене неймовірно добре.

З енергією Риб пов’язані стопи, тому це також є слабким місцем цього знака. Риби часто страждають плоскостопістю, деформацією стопи і пальців ніг, грибком стопи, тріщинами на п’ятах. Рибам потрібно ретельно стежити за здоров’ям ніг, робити масаж стоп, що допомагає вивести негативну енергію і відновити рівновагу в організмі. Взагалі для Риби характерні незрозумілі стани і неясні хвороби, що важко піддаються діагностиці та лікуванню. У Риб часто розвивається непереносимість ліків, що ще більше ускладнює процес лікування.

В основному хвороби Риб «від нервів» і хвороба відступає, коли зникає джерело постійного стресу. Риби знайдуть спосіб викрутитися з будь-якої неприємної ситуації. Риби не повинні втрачати віру, це їх тил і їх опора. Навіть у найважчих ситуаціях щира віра в те, що Бог не залишить нас, творить чудеса.

Астролог – Елеонора Данилова
переклад та адаптація coffeewithmilk.com.ua

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: