Завантаження ...
banner
banner

17 незвичайних фактів про людське тіло, про які мало хто знає

17 незвичайних фактів про людське тіло, про які мало хто знає фото

Вчені знають багато, але далеко не все, а звичайні люди і того менше, обмежуючись лише загальними знаннями. Наше тіло – це фантастичний біокостюм, що володіє справді дивовижними секретами і можливостями.

Ваш мозок регулює силу ваших м’язів. Якби м’язи ніг стискалися в повну силу, вони зламали б стегна

Ось чому після впорскування адреналіну люди можуть піднімати автомобілі, щоб врятувати дітей. Ваше тіло має величезну силу, але воно також може серйозно пошкодити себе, тому ваш мозок тримає вас у вигляді “слабкого м’якого мішка з желе”.

При проведенні операцій, коли лікарям доводиться видаляти деякі органи, їх не потрібно встановлювати в точно такій же позиції, при поверненні назад. Ваше тіло саме перемістить органи в правильне положення після операції

Люди, які поколіннями живуть в екстремальних умовах, пристосовуються до них

Наприклад, люди, які живуть на височині, часто мають більші легені і інший склад крові. Але нам найбільше подобаються люди Баджан, які живуть на воді і проводять багато часу за пірнанням. Їх селезінки стали на 50% більше, щоб накопичувати більше крові.

« Серце пахне грибами. Джерело: я кардіолог-анестезіолог »

Вам не подобається звук вашого голосу в запису, тому що в ньому відсутні низькі частоти, до яких ви звикли

Коли ви говорите, то чуєте свій голос не тільки через звук, що виходить з вашого рота, але і внутрішнім вухом, завдяки здатності кісток проводити низькі частоти. Ваш голос у записі складається тільки з звуку, який ви вимовляєте. Тому вам кожен раз дивно чути свій голос. З цієї ж причини ваш голос майже завжди вищий, ніж ви думаєте.

У людей в середньому стільки ж волосся на тілі, скільки у шимпанзе. Просто людське волосся набагато коротше і тонше

Ваші очі володіють власною імунною системою, окремою від решти тіла. Якщо імунна система вашого тіла виявить очі, то вона вважатиме їх за чужорідне тіло, і засліпить вас

Наш мозок становить в середньому близько 2% ваги нашого тіла, але споживає 20% калорій від загальної кількості, споживаної всім тілом

Люди БІОЛЮМІНЕСЦЕНТНІ і світяться в темряві, але світло, що випромінюється нами в 1000 разів слабкіше, ніж здатні вловити наші очі

Коли ви плачете, з носа теж починає виділятися рідина, насправді це ваші сльози

Ваше тіло зменшує м’язову силу, щоб захистити хребет

Встаньте на рівну підлогу, витягніть руки в позі” Т “і попросіть друга натиснути на руки, поки ви намагаєтеся утримати їх на місці. Ось наскільки ви насправді сильні.

Тепер зніміть 1 черевик (або просто підкладіть під одну ногу книгу), щоб ваш таз був зміщений, а хребет не був прямим. Повторіть той же експеримент, і ви побачите, що ваша сила зменшиться до такої міри, що ваш друг зможе одним пальцем опустити вашу руку вниз.

Причина, по якій зламати ключицю так легко, полягає в тому, що вони призначені для того, щоб ламатися. Це як запобіжник, ключиця ламається, щоб сила удару не пройшла в хребет.

Очне яблуко – частина вашого тіла, яка найбільш швидко загоюється

Можна швидше померти від недосипання, ніж від голоду

Залежно від вашого поточного рівня жирового прошарку і стану здоров’я ви зможете прожити приблизно кілька місяців без їжі. Однак, ви помрете через недосипання протягом 2 тижнів.

Людей може нудити фекаліями, якщо їх кишечник сильно забитий. Це не буде виглядати, як звичайні фекалії, але все одно неприємно

М’язи щелепи – найсильніші м’язи в людському тілі

Щоб відірвати людське вухо, потрібно прикласти силу рівну всього близько 7 кг

Джерело

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: