Завантаження ...
banner

5 шкідливих порад, як зіпсувати здоров'я своєї дитини

5 шкідливих порад, як зіпсувати здоров'я своєї дитини фото

Помилки допускають всі батьки, і це нормально. Але є «похибки допустимі», а є речі, які не можна робити категорично. Ми зібрали 5 найшкідливіших речей, які не варто перевіряти на власному досвіді. Запам’ятайте, ніколи!

За молочними зубами можна не доглядати

Є переконання, що молочні зубки не потребують догляду стоматолога, та й чистити їх не обов’язково. Все одно скоро зміняться. Це дуже небезпечна помилка. По-перше, у малюка з юних років формуються неправильні гігієнічні звички. А, по-друге, карієс молочних зубів може з легкістю перекочувати на корінні.

Порожнина рота вимагає ретельного догляду, причому з моменту появи найперших зубів. Найменшим дітям підійдуть очищаючі серветки, малюкам постарше – силіконові щітки, які пізніше змінюються на звичайні, з мягкою щетиною.

Самий теплий одяг і ніяких провітрювань

У бажанні уберегти дитину від холоду й протягу деякі батьки доходять до фанатизму. Малюка кутають так, що він не може поворухнути ручками, не виходять на прогулянки і не відкривають вікна в зимовий час.

З таким підходом у батьків є всі шанси отримати хворобливу і нервову дитину. Її кімната без провітрювання стане затишним містечком для бактерій, а сам малюк просто зачахне без свіжого повітря і веселих прогулянок. І, до речі, дітям не завжди холодно. Так, вони чутливіші до низьких температур, але не до такої міри, щоб в 0 градусів замерзнути в трьох куртках.

Гаджети корисні дітям

Деякі батьки знайшли в гаджетах зручних помічників, які займають дітей, допомагають їм вчитися. Телефони та планшети не так безпечні для малюків. Вони в першу чергу негативно впливають на нервову систему, через що дитина стає дратівливою і примхливою.

Для дітей набагато корисніші активні ігри, які розвивають моторику і координацію, а також сприяють розвитку психологічної та емоційної реакції.

Діти повинні їсти те, що їм хочеться

Малюкам завжди хочеться те, що “пошкідливіше”. Лимонади, фаст-фуд, снеки і шоколад в яскравих обгортках – якщо дитині дозволити все це, то її раціон буде складатися виключно з подібних продуктів. Результатом такої «дієти» стане ожиріння (з усіма наслідками, що випливають) і порушення харчової поведінки.

Смачні речі для дітей можуть бути і корисними, а вироблені в дитинстві харчові звички допоможуть малюкові в майбутньому.

Нехай дитина спить, коли захоче

Тупіт дитячих ніжок серед ночі – річ, звичайно, цікава. Однак дитині необхідний режим дня (збити його вона зможе сама, коли подорослішає). Якщо не привчати дитину лягати спати в один і той же час, її внутрішній годинник почне давати збій. Свобода вибору в цьому питанні є неприйнятною.

Джерело

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: